Detin un teren in Bucuresti, sector 5, acesta este obiectul unui proces. Eu detin titlul de proprietate, dar nu pot sa il intabulez....cu toate acestea platesc impozit. Mentionez ca procesul dureaza de 12 ani. Intrebarea mea este de ce platesc impozit, daca eu nu pot sa ma folosesc de teren?
vreau sa va anunt ca am primit sentinta definitiva si irevocabila!!! sentinta in care se anuleaza acea licitatie si ni se da voie sa cumparam apartamentele.
Multumesc mult pentru raspuns.
Problema mea cea mai mare este scoala care se afla la cel mult 50ml, as vrea sa stiu daca este un criteriu referitor la acest lucru, avand in vedere faptul ca acolo o sa fie spre vanzare tigari si bautura.
Am si eu o problema, as vrea sa deschid si eu o "discoteca" undeva la tara....ce acte imi trebuiesc pentru a primi autorizatia de functionare??? Am probleme daca este in apropierea scolii?
Multumesc anticipat.
Am un act de mostenitor in care sunt specificati: eu, bunicul meu si fratele. In acel act sunt specificate un numar de actiuni, la o anumita societate. Eu nu am avut certificatul de actionar, acesta ramanand in casa bunicilor. In acest an am aflat ca aceste actiuni au fost vandute. Eu una nu am semnat nici un act prin care le vindeam. Ceia ce a facut bunicul meu este fals in acte.....am incercat sa vorbesc cu el, dar refuza sa imi dea o explicatie.
Domnule Nicolaie Ciobotaru, din cate am inteles (pentru ca nimeni nu vrea sa ne lamureasca) bunurile (apartamente, terenuri, etc.) apartin firmelor carora SMA le datora bani. Pentru ca existau mai multe firme nu ne putem da seama cine este proprietar pe ceia ce vrem noi sa cumparam, anume apartamentul. Am mai inteles ca ei si-au propus sa castige o anumita suma, din restantele SMA, cu care noi am fost de acord sa o platim. Insa pe de alta parte lichidatorul are un anumit procent din vanzare si lui ii este mai convenabil sa le scoata la licitatie.......
Domnule Nicolaie Ciobotaru sigur este vorba de sentimentalism pentru ca in rest nu este un apartamen in vre-un oras important....stiti cum spunea Tudor Arghezi "locuinta mea de vara e la tara". In zona nu as putea gasi alceva mai bun.
Doamna Andreea Lisievici, multumesc foarte mult pentru sfat.
Bunurile au fost luate de lichidator, sosietatea in momentul in care a fost declarata falimentara nu mai apatinea de stat, devenise particulara din 2001.
Am facut acele imbunatatiri pentru ca ele chiar erau necesare......iar acel apartamen nu apartinea in acte nimanui, nu aveam pe cine intraba.
Din cate am mai citit ar exista dreptul de premtiune, in cazul in care as deschide un proces as avea castig de cauza?
stiu ca pentru dumeavoastra este usor de sa va iscrieti la licitatie......dar noi am facut imbunatatiri in acel apartament (inclusiv lumina, apa) pentru care avem chitante si facturi. Imbunatatiri pe care lichidatprul refuza sa ne despagubeasca. La o licitatie nu am avea multe sanse......
cand am scris acest mesaj am crezut ca pot primi un raspuns, ina fara de cel pe care il stiam.