avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca este vorba de o fapta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca este vorba de o fapta penala?

Am un act de mostenitor in care sunt specificati: eu, bunicul meu si fratele. In acel act sunt specificate un numar de actiuni, la o anumita societate. Eu nu am avut certificatul de actionar, acesta ramanand in casa bunicilor. In acest an am aflat ca aceste actiuni au fost vandute. Eu una nu am semnat nici un act prin care le vindeam. Ceia ce a facut bunicul meu este fals in acte.....am incercat sa vorbesc cu el, dar refuza sa imi dea o explicatie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:36, 10 Iunie 2008
Faptul ca a vandut acele actiuni fara consimtamantul dumneavoatra nu constituie nici o infractiune.
Sunteti co-proprietari in indiviziune pe acele actiuni? In aceasta situatie, contractul de vanzare-cumparare este nul si dumneavoastra aveti 2 posibilitati: cereti anularea contractului de vanzare-cumparare si repunerea in situatia anterioara, sau ii cereti bunicului(eventula si fratelui, daca si el a semant) sa va dea partea de bani corespunzatoare cotei de proprietate din actiuni.
Aveti dreptul la despagubiri in acest caz.
Nici eu nu vad sa fie o fapta prevazuta de legea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta contr vanzare cumparare dumitru2000 dumitru2000 avem un contract de v-c - incheiat printr-un procurator fals. imobilul e cumparat de o batrana de 80 de ani. batrana moare si-l lasa mostenire fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire antonyo_74k antonyo_74k Mama mea avea 13 frati si locueste in casa parinteasca fara a avea un act de proprietate penumele ei. S-a declarat unic mostenitor si a declarat ca nu are alti ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmengalati carmengalati Am la o mostenire (casa)cota indiviza de 25%,in ea locuieste si plateste impozit de 5 ani matusa care are 50%,a adus imbunatatiri la constructiile existente in ... (vezi toată discuția)