avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Emilika40

Activitate Emilika40

E mai complicat în cazul dvs. pentru că e vorba de Canada, deci o țară nonUE. Nu se rezolvă la starea civilă. Mai întâi trebuie mers în instanță, se urmează o procedură numită exequatur . Căutați pe internet cu exequatur divort și o să vedeți ce presupune.

[ link extern ]
sau aici, explicate mai pe larg:
[ link extern ] /

Răspuns la discuția Impozit auto
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, mă îndoiesc că ați reuși să schimbați ceva. Între timp am văzut că un alt articol din Codul fiscal (489) le dă dreptul să majoreze toate impozitele și taxele locale, nu e prevăzută vreo excepție. Sunt de părere că nu e corect, însă doar schimbarea legislației ar ajuta să se plătească impozit auto în mod egal în toată țara.
Sunt de părere că nu puteți locui acolo până la sfârșitul contractului dacă nu a fost notat în cartea funciară, ceea ce e puțin probabil.

Art. 1.811. -
Dacă bunul dat în locaţiune este înstrăinat, dreptul locatarului este opozabil dobânditorului, după cum urmează:
a) în cazul imobilelor înscrise în cartea funciară, dacă locaţiunea a fost notată în cartea funciară;

Uitați-vă ce scrie în contract la denunțarea contractului. În opinia mea, aveți dreptul doar la perioadă de preaviz dublă față de cea prevăzută, care e de regulă 30 de zile. Dacă scrie în contract 30 de zile, ați mai putea sta 60.

Art. 1.812. -
(1) Dacă părţile convin astfel, locaţiunea încetează în cazul înstrăinării bunului dat în locaţiune.
(2) Cu toate acestea, locaţiunea rămâne opozabilă dobânditorului chiar şi după ce locatarului i s-a notificat înstrăinarea, pentru un termen de două ori mai mare decât cel care s-ar fi aplicat notificării denunţării contractului, conform prevederilor art. 1.816 alin. (2).

Deci nu vă pot obliga să plecați acum, dar dacă au client hotărât vă vor șicana continuu. Ar fi bine dacă v-ați căuta deja în altă parte.

Nu sunt prevăzute despăgubiri în contract în caz de reziliere unilaterală? Ce scrie în el, mai exact?
Ați plătit și dvs. comision agentului la închiriere, nu-i așa? Mi se pare tare incorect ce vi se întâmplă la atât de puțin timp după închiriere.
În ce temei legal?
Din câte știu, doar pentru creanțele fiscale (neplata impozitelor, taxelor, contribuţiilor etc.) poate fi angajată răspunderea solidară, iar amenzile nu sunt creanțe fiscale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit un articol în care scrie că executarea silită în astfel de cazuri se contestă invocând decontravenționalizarea:

În cazul celor care nu au contestat procesele-verbale de sancţionare, amenzile nu vor mai putea fi puse în executare. Dacă, totuşi, statul va încerca executarea silită a acestora, cetăţenii vor putea contesta executarea invocând decontravenţionalizarea, respectiv abrogarea dispoziţiilor legale în baza cărora au fost sancţionaţi, abrogare care produce efecte retroactive.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic, lăsați-l să facă el. Semnatul în locul lui nu e atât de grav cum poate pare, a fost la rugămintea lui și a plătit de bunăvoie.
Marcel60 a scris:

Mama mea nu a fost căsătorită cu el dar ea este încă căsătorită cu primul ei bărbat cu care are 2 copii.

Nu știu dacă înțeleg bine, dar pare că mama v-a făcut într-o relație în afara căsătoriei. Dvs. pe cine aveți tată în certificatul de naștere?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alexandru Surcel a scris:

Poate ar fi bine să reclamați oricum cu dovezile că nu ați ieșit din țară și e greșeala lor că v-au trecut în roaming.


Nu contează, din păcate. Dacă nu se dezactivează opțiunea, roamingul se activează automat din cauza setărilor telefonului, nu a operatorului.
Era departe secția de poliție sau de ce prin mail? O să așteptați mult și bine.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați făcut plângere pentru șantaj?