locuiesc intr-un corp de cladire cu 3 apartamente la nivelul solului, respectiv in apartamentul cu nr 2/conf CF, exista apartamentare si iesire din indiviziune ptr toate cele 3 apartamente, nestipulandu-se linia de separatie intre apt 1 si 2 / apartamentul nr 1 are o fereastra de lumina, situata pe calcaneu, cu vedere spre proprietatea apt 2/ am considerat ca ferestra este nelegal amplasata, respectiv nu s-a respectat cei 2 m fata de proprietatea apartinatoare apt 2. conf noului cpc:
ART. 615
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
(1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
Am facut reclamatie la Primarie. Politia Locala a fost la fata locului, raspunsul fiind urmatorul:
...... va comunicam ca pentru lucrarile reclamate de dvs. care au fost executate in urma cu peste trei ani sunt incidente prevederile art.31 din Legea 50/1991 republicata, actualizata respectiv :
,,Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art.26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei”.
CE VREAU SA INTREB este .......daca pot contesta in instanta acest aspect <<,dreptul de a contesta se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei>>>> ptr ca din partea Primariei, este clar .....<<<<.Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art.26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei”.>>>>
in sesizare la Primarie nu am cerut ca ferestra sa fie inchisa, s-au mutata in alta parte , ci am vb despre legalitatea amplasarii ei care trebuie sa fie conform cu noul cpc art 615.
Raspunsul organului abilitat sa-l dea - Politia Locala, respectiv Primaria imi se raspunde cu Legea 50
Buna,
pe scurt.
este vb despre o proprietate dreptunghilara, impartita in 3 parti egale, in care suntem 2 proprietari. Proprietatea 1 si 3 au acelasi proprietar.
Eu sunt proprieatrul nr 2 . Proprietatea nr 2 fata de proprietatea 3 este "separat de un gard,Proprietatea 2 fata de proprietatea 1 nu are o separatie clara , proprietarul de la nr 1 folosind zilnic, o portiune din proprietatea nr 2.
Care ar fi modalitatea ca sa nu-mi mai fie folosita proprietatea( trecere, depozitare de obiecte).
Pot sa-l dau in judecata, cu probe foto, ptr a obtine o hotarare judecatoreasca prin care pot sa-mi construiesc un gard ?
multumesc ptr raspuns
Toate avizele au fost obtinute de o firma autorizata si lucrarea a fost executata tot de ei
Problema, a fost, este vb despre anii 2000, ca reteaua, era prea scurta si firma autorizata a facut toate demersurile ptr a prelungi teava de gaz existentacu inca 3 m.
Eu, efectiv nu m-am "intepat" in teava existenta, ci am prelungit-o cu inca 3 m si m-am "intepat in prelungirea de 3m construita de mine, care in fapt este o imbunatatire adusa retelei de gaz din zona. Aceasta imbunatatire, nu a fost facuta pe gratis de mine ci contra unor cheltuieli.
Acum dupa 18 ani, unul dintre utilizatorii retelei , intr-o discutie "amicala", mi-a reprosat ca ar tre sa-i dau o cota parte din - ceea ce a platit el inainte de anii 2000.
Asta era probleama.
Este o problema de principiu, care in caz de litigiu, oricum s-a prescris.
Doream un raspuns avizat - cu vreo lege - articol de lege care sa spuna ca daca aduci imbunatatire retelei de gaz existente esti exonerat de o achita o suma, celor care au construit teava de gaz, pana la prelungirea pe care eu am facut-o -nu pe gratis
Buna ziua,
Deoarece am constatat ca realitatea nu corespunde cu ceea ce am vazut in CF colectiv in extenso, as dori sa vad daca respective persoana plateste la fisc impozit pe ceea ce detine - in cazul de fata este vb despre case.
In acest sens singurul document in care pot vedea ptr ce constructii,respectiva persoana plateste impozit, este certificatul de atestare fiscala.
Cum as putea sa obtin un astfel de certificat ?
Sau ce document oficial ar mai fi, pe care sa-l pot obtine si consulta ptr ce constructii se plateste impozit.
Suspicionez ca, vazand CFcolectiv in expenso , nu regasesc anumite constructii.
Constructiile in cauza, au fost ridicate acum cel putin 15 ani.
De asemenea am inteles ca, desi s-a comis un furtde la stat, fapta se prescrie in 3 sau 5 ani
Deci daca constructiile au fost ridicate acum cel putin 15 ani, si intr-adevar se constata ca nu s-a platit impozit pe ele, respectiva persoana va tre sa acite impozitul pe ceea ce nu a declarat doar ptr ultimii 3 -5 ani ............avantaj NEPLATITORUL DE TAXE SI IMPOZITE
Multumesc ptr un eventul raspuns
Buna ziua,
vreau sa va expun situatia mea.
acum 10 ani am vrut sa-mi trag gaz intr-un imobil situat intr-o curte comuna, formata din 3 apartamente
apartamentul nr 1 avea tras gaz
am solicitat celui de la apt 1 sa ma lase sa ma "intep" in teava lui .
mi-a argumentat ca daca fac acest lucru, ii va scadea, lui, presiunea la gaz
atunci am contactat o firma care se ocupa cu astfel de racordari, si am facut o prelungire, la teava de gaz existenta ptr ca sa pot sa ma racordez si eu.
zis si facut
din dicutiile pe care le-am avut , am inteles ca daca aduci o imbunatatire, in cazul de fata, am prelungit teava de gaz si m-am racordat in acea prelungire, aceasta imbunatatire te exonereaza de a plati cuiva vreo suma .
acest lucru, mi-a fost confirmat la momentul respectiv de firma care mi-a tras gaz, iar la momentul cand s-au efectuat lucrarile- inclusiv a trebuit sa traversam si un drum, iar ceea
ce vreau sa intreb, este daca acest lucru mai este valabil.
daca acum 10 ani a fost valabil
cel care zice ca tras teava, acum 15 ani, imi solicita sa-i achit o suma de bani
va mul.tumesc ptr orice raspuns
Cazul meu se prezinta in felul urmator:
- in casa parinteasca, acum 7 ani locuia mama mea - in varsta de peste 85 de ani, bolnava - cu degenerescenta maculara si sora mea, eu nefiind in tara.In aceasta perioada sora mea a facut anumite modificari la casa si a intocmit un CF, cu acordul mamei si fara acordul meu, ca fiu mostenitor alaturi de sora mea.Presupun, tinand cont de starea de sanatate a mamei, ca mamam-mea a fost manipulata cand si-a dat acordul ptr CF.
La momentul actual, consultand CF-ul, am constatat anumite lucruri , cu care nu sunt de acord si vreau sa contest legalitatea si conditiile in care s-a intocmit aceasta CF.
Care ar fi pe scurt caile de atac ptr ca sa modific CF-ul - in sensul ca sa se intocmesca un nou CF, cu care sa fiu si de acord si ce sanse am sa fac acest lucru ?
Mentionez ca dupa moartea mamei, succesiunea este facuta.
Va multumesc ptr precizari. Imi vor fi de folos
Suntem 2 copii, adulti, dar nu ne intelegem in ceea ce priveste casa, mostenita de la parinti- ambii decedati.
Deoarece succesiunea a fost facuta acum ceva timp, ~ 2 ani si nu reusesc sa ma inteleg cu sora-mea in ceea ce priveste partea de mostenire ce imi revine mie, este posibila vinzarea dreptului de succesiune si in ce conditii ?