avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate rina2020

Activitate rina2020

Buna ziua!
Unde pot reclama un fast-food de la parterul blocului care mi-a umplut baia de fum si miros?
Pot fi citat ca martor, chiar daca nu doresc aceasta?
Răspuns la discuția Autorizatie functionare
luciancheles a scris:

Depinde..dacă a fost apartamament va trebuie acordul vecinilor,iar daca este spatiu comercial din proiect,din constructie nu !

Am menționat ca este spațiul comercial al Asociației. Însă, mirosul de la SHAORMERIE afectează direct proprietarii de la ET 1. Aici nu se aplica La 196/2018?
Răspuns la discuția inchiriere spatiu comun
DECI, nu poate functiona dac nu are acordul celor direct afectati chiar daca are 50% + 1 din voturile proprietarilor???

amotida a scris:

Legea 196/2018
ART. 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.
(2) Părțile comune pot fi utilizate de către terți, persoane fizice sau juridice de drept public și/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.

Poate obtine AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE un agent economic care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu comercial al Asociatiei de proprietari, dar nu primeste acordul proprietarilor direct afectati? Este vorba despre o Shaormerie.
Răspuns la discuția Fuziune aosociatii de proprietari
Ideea este ca actuala echipa merge pe manipulare, urmarindu-și propriile avantaje. De exemplu Ședințele (pt care nu am vazut convocator, nu am vazut imputerniciri de reprezentare ale unor vecini pt care se voteaza, dar pe care nu i-am vazut niciodata) sunt un scandal monstruos si interminabil pt ca au 2 "prieteni" cu munchi și gura mare care insulta pe restul participantilor. Procesul-verbal nu se redactează în timpul ședinței și nu avem posibilitatea, noi "muritorii" de rand nici sa-l vedem vreodata, nu avem acces nici la documentele prevăzute de lege a fi puse la dispoziție când sunt solicitate. .... Și lista este foarte, foarte luuuuungă.......
Ideea fuziunii a apărut ca urmare a faptului ca nimeni, în afară de aceste personaje, nu dorește sa preia conducerea.


Adam Grecu a scris:


Sunt de acord cu opinia expusa de catre @ynocentta.

Schimbati ce aveti rau/ce nu va convine pe-acolo si vedeti-va de treaba. O asociatie mai mica are si avantaje, dar si dezavantaje. daca vreti, le putem discuta.
Mai analizati, discutati si hotarati.
Succes!





Este posibila fuziunea a doua asociatii de proprietari prin "inghitirea" unei asociatii mici (30 ap.) de catre o asociatie mai mare?
In ce conditii se poate realiza aceasta?
Precizez faptul ca actuala conducere a asociatiei nu isi indeplineste atributiile conform legii, oamenii sunt nemultumiti si ar dori sa adere la o alta asociatie mai mare intrucat considera ca multe aspecte negative vor fi astfel inlaturate.
Va multumesc!