avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate Mih30

Activitate Mih30

Buna ziua, am următoarea speță și doresc să știu dacă mă puteți ajuta....după moartea bunicului tatăl și unchiul meu au cedat partea de succesiune pe casa bunicii mele, ea fiind unic proprietar.
....tatăl meu a decedat în urma cu puțin timp, bunica ar vrea sa îmi dea mie casa prin donație. Problema ar fi următoarea tatăl meu mai are o fata dintr-o căsătorie anterioară. In caz de donație fata tatalui poate ataca cumva acel contract și ce ar presupune anularea întregului act de donatie,? Doresc să știu pe ce direcție pot merge. Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc frumos!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Luati legatura cu sora care detine actele.
2. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta.
3. Copii de pe actele de proprietate si de pe certificatul de deces puteti obtine de la primaria de pe raza careia a avut ultimul domiciliu.

Buna ziua, cumnata mea se afla în următoarea situație.....părinții divortati, ele 3 surori, de când au divorțat părinții doar una din surori a păstrat legătura cu tatăl ocazional. De curand cumnata mea a aflat că tatăl lor a decedat în urma cu 4 ani aproape. Dorește să deschidă succesiunea dar din păcate nu este in posesia actelor de proprietate ale tatalui, a aflat întâmplător că toate actele sunt la sora cea mare, sora care a rupt orice legătură cu mama lor și ele(cumnata și cealaltă sora), ce se poate face in cazul acesta se pot obține duplicate la actele de proprietate pentru a deschide succesiunea? Sau totul merge doar in instanta? Vă mulțumesc.
Vă mulțumesc!
El este o persoana mai mult la pat, necesita multa supraveghere....adică supraveghere continua, probabil că se poate face ceva pe cale legala daca se dovedește că nu mai este în toate capacitățile mentale, mai exact că are și o dementa senila.
Buna ziua,

Ne confruntăm cu următoarea problema....in urma cu ceva ani socrul i-a făcut soțului meu contract de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct viager.....având în vedere faptul că era singur am decis sa ne mutam împreună din 2012....toate bune și frumoase până a început să aibă un comportament urat fata de noi....cel puțin față de mine psihic nu mă lăsa să spăl haine etc etc...având în vedere că plăteam facturile etc....ne-a făcut nenumarate procese de dat afara din casa....el în trecut a avut nenumărate accidente vasculare....menționez că la ultimul accident vascular din 2018 starea lui s-a degradat nu se mai poate ridica, își face nevoile pe unde apuca....cade prin casa....conviețuirea a devenit de-a dreptul imposibilă.....suntem terminați psihic....adoarme cu țigarea in gura...găsesc mucuri de țigară peste tot prin camera....ce putem face pentru a îl interna într-un centru de îngrijire....? Sau daca l-am interna contractul cu clauza viageră este afectat în vreun fel având în vedere că nu are cine sta cu el sa ii ofere sprijinul, suportul și supravegherea pe întreaga zi...menționez că am și un copil mic de care trebuie să mă ocup plus munca.....in contract nu este stipulată și clauza de intretinere..va rog ce mă sfătuiți să fac. Mulțumesc!
Discuție Evacuare
Buna ziua, ne confruntam cu urmatoarea situatie....sotul meu are un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct tatalui si mamei. Noi locuim in aceasta casa de 8 ani cu acordul ambelor parti. De ceva vreme tatal ne tot pune bete in roate, procese, notificari, ultimul proces fiind de evacuare atat sotului cat si soacrei mele de care a divortat. Mentionez ca soacra este de acord ca noi sa stam aici, relatia dintre noi toti si el nu a fost una buna, datorita faptului ca este o persoana cu tulburari comportamentale. Starea lui de sanatate nu este una care sa ii permita sa locuiasca singur in casa, abia mai merge, are inceput de dementa, este o persoana neingrijita total, ne-am ocupat de ingrijirea lui de la curatenie pana la mancare cat a fost internat, dar datorita comportamentului totul este in zadar. Ce pasi putem face legal pentru a il duce la un centru de îngrijire? Se plang si vecinii de mirosul pe care il emana, nu a fost o persoana careia sa ii placa curatenia....am un copil mic si nu mai pot tolera mizeria si nevoile pe unde si le face. Va multumesc!