avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate JCAdrian

Activitate JCAdrian

Buna ziua!
Conform certificatului de mostenitor, sotia mea si sora ei, isi mostenesc parintii in cote egale, Dupa ce s-au asigurat ca toate actele (intabulare, schita cadastrala, extras de carte funciara, impozit anual ) sunt la zi, au decis sa imparta mostenirea in felul urmator: sotia mea primeste de la sora, o suma de bani (18.000 Euro) iar sora ramane cu imobilul mostenit.
Am dori sa aflam daca la acesti 18000 va trebui sa platim impozit sau alte taxe? Si care este calea legala prin care putem face aceasta impartire?
Va multumesc pentru informatii si timpul acordat!
Bună ziua!
Lucrez că asistent medical de bloc operator la un spital de stat, inca de la angajare. Acum din lipsa de personal se dorește ca eu și colegii mei sa facem ture prin rotație, pe schimbul de noapte, pe saloane de tratament. Personal nu am nici competențele și nici cunoștințele necesare unui astfel de serviciu și se dorește să începem imediat fara nici un training și fără a avea macar un coleg mai experimentat care sa ne ghideze. Considerăm că situația este a absurdă, mai ales că lucrăm cu pacienți pre și post operatori cărora, inconștient, din lipsa noastră cunoștințe, de le puten face rău. E ca și cum am lua un asistent care se ocupa de o viață de tratamente, l-am baga in sala de operatie și fără inițiere ne-am aștepta să se descurce cu instrumentarul, tehnica medicala și procedurile specifice blocului operator.
Știu că Ordinul nr. 74534/28.03.2020 aplicat pe perioada stării de urgență, in art. 43 definește că "Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă".
Delegarea noastră în schimb presupune alte "lucrări sau sarcini" decât cele efectuate în mod obișnuit.
Ce credeți că trebuie făcut?
Care ar fi pașii de urmat?
Mulțumesc!
Bună ziua!
In urma decesului părinților lor, soția mea și sora ei au decis ca să împartă apartamentul rămas moștenire în felul următor.
Sora ei rămâne cu imobilul și să-i de-a soției mele o sumă de bani.
In aceste condiții care sunt actele ce vor trebui făcute?
Unde trebuie apelat pentru aceste demersuri, la un notar?
Ce acte vor fi necesare pentru a incepe demersurile legale?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Amanarea repetata a pronuntarii
Am inteles.
Va multumesc!
Buna ziua!
Intru-un proces legat de constatarea calitatii de moştenitor si stabilirea cotei de mostenire, instanta a hotarat amânarea pronunţarii la o data ulterioara, prin punerea la dispoziţia părţii interesate a soluţiei, conform disp. art. 396 alin.2 C.P.C. Problema e ca e la a 6-a amanare de gen.
Avocatul meu imi spuna ca nu stie de ce, dar cineva imi spunea, ca e posibil ca avocatul meu sa fie prins in alte procese si sa ceara tocmai el amanarea sau sa nu se prezinte in sala la momentul stabilit si automat sa se amane.
Nu stiu daca e adevarat. Persoana cu care ma judec nici macar nu are un avocat, deci nu ar putea cere el amanarea.
Avand in vedere contextul pandemiei, am dreptul sa merg in sala la urmatorul termen?
Ce credeti ca pot face?
Va multumesc!
Va mulțumesc pentru raspunsuri si va doresc o cariera indelungata si satisfăcătoare in continuare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu asa recomand de 30 de ani in astfel.de cazuri si nimic nu mi-a schimbat părerea pana in acest moment.
Sunt procese simple si procese complicate care necesita abilități juridice deosebite si strategii complexe.

Sa inteleg ca voi avea nevoie de un avocat cu experienta in astfel de cazuri?

Bună seara!
Noi suntem doi frați. Tatăl nostru a avut o fiica dintr-o casatorie precedentă. Respectiva fiică (sora noasta vitregă) a avut la rândul său o fiică (nepoata noastra vitrega). Între timp sora vitregă a murit. La fel sa intamplat și cu părinții noștri, ultimul a murit tata, acum mai bine de un an. Nepoata vitregă ne mai vizita ocazional, cand era mai mica dar de aproximativ 6 sau 7 ani nu am mai auzit nimic de ea. Avand in vedere că nepoata vitregă nu sa îngrijit cu nimic de bunicul ei (tatăl nostru), și nici măcar nu sa interesat de el in ultimii 6 sau 7 ani, poate fi exclusă de la moștenire? Menționez că nu a depus acea declarație de acceptare a moștenirii în decurs de un an de la decesul tatalui nostru.
Vă mulțumesc pentru timpul acordat.
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu exista o anumita perioada obligatorie de revenire in campul muncii intre doua concedii de acest tip. ... pot fi consecutive unul dupa altul fara intrerupere.

Buna ziua!
Lucrez ca asistent medical într-un spital de stat. Am beneficiat de un an, concediu fara plata, acum 3 ani.
Acum doresc sa imi iau din nou.
Doresc să aflu daca exista perioada obligatorie de revenire in campul muncii intre doua concedii de acest tip.
Va mulțumesc!