avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate Bonix

Activitate Bonix

Stiu ca au regimuri diferite - stiu si ce presupun doar ca nu stiu daca intr-o actiune in granituire cadastrul - ca si mijloc de proba poate fi un element ce se va aprecia in defavoarea mea sau oricum tot expertiza e cea care decide . Este mai mult o intrebare ce vizeaza practica .
Multumesc mult pt. raspuns . Nu am introdus inca actiunea in revendicare , vreau sa o introduc si ma gandeam daca trebuie cuprins si un capat de cerere privind rectificarea de CF.
Mai am o intrebare - daca ma decid sa fac granituire si nu revendicare , cadastrul intocmit in neconcordanta cu realitatea ( masurat asa cum am spus dupa semnele de hotar ) va putea fi un element ce m-ar dezavantaja ? Conteaza cadastrul efectuat in neconcordanta cu realitatea intr-o actiune in granitiure ? Sau se face expertiza si se masoara si doar asta conteaza ? Pot solicita in granituire si rectificarea CF ?
Multumesc anticipat
Pe baza unei hotarari judecatoresti de revendicare in urma careia terenul avut in proprietate si-a modificat dimensiunile pot cere direct la OCPI rectificarea de carte funciara sau trebiue sa introduc actiune in instanta ? Mentionez ca exista cadastru pe teren asa cum era anterior acestei hotarari judecatoresti .
Răspuns la discuția Revendicare sau granituire ?
Adica sunt obligat sa fac cadastru din nou ???? Imi spuneti si mie va rog articolul care ma obliga la asta ?
Răspuns la discuția Revendicare sau granituire ?
Imi cer scuze - titlul pus pe topicul anterior este in afara contextului - a ramas din eroare probabil `` Rectificare/ modificare CF ``
Exista un teren iar pe una din laturi vecinii au gardul construit pe terenul nostru luandu-ne 100 mp. Dorim sa introducem actiune in revendicare . Mai este o problema , in 2994 am facut cadastrul terenului , iar la intocmirea sa terenul a fost masurat raportat la semnele de hotar- in speta gardul asa cum exista el , desi nu era in conformitate pe latura respectiva cu actele de proprietate . Intrebare : pot cere in cadrul actiunii in revendicare si o modificare / rectificare a CF pt a fi in conformitate cu ceea ce exista in acte ? M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati indica articolul din L. 7 / 1996 in baza caruia intr-o astfel de speta pot cere modificarea / rectificarea de CF . Este vre-un termen de prescriptie al actiunii de carte funciara ce sa poate introduce in aceasta speta ?
Multumesc anticipat
Avand in vedere ca nu lucrez momentan - dar am lucrat legal pana nu demult - ce acte trebuie sa depun in divort pentru a dovedi venitul avut pe ultimele 6 luni - in scopul stabilirii pensiei de intretinere pt. copil ? De unde fac rost de dovada veniturilor pe ultimele 6 luni ?
Ma gandeam ca suspendarea actiunii civile ar putea avea ca motiv argumentul de a nu exista posibilitatea ca judecandu-se amandoua sa se obtina solutii contrarii .
Daca m-as impaca cu cealalta parte pentru a stinge procesul penal ,art. 22 (1) CPP :
Hotararea definitiva a instantei penale are autoritate de lucru judecat in fata instantei civile care judeca actiunea civila, cu privire la existenta faptei, a persoanei care a savarsit-o si a vinovatiei acesteia.
ar putea duce la respingerea granituirii ?
S-ar putea aprecia de catre instanta ca impacarea partilor presupune inexistenta faptei , si deci granituirea nu ar mai putea fi admisa atata vreme cat in penal litigiul s-a stins in acest mod ?
Gardul despartitor al proprietatii pe una din laturi este amplasat pe pamantul meu si nu pe limita de hotar . Am facut plangere la politie pt. tulburare de posesie . Deoarece se tergiverseaza , iar eu doresc sa imi rezolv problema cat mai repede stiu ca pot introduce actiune in granituire pt. stabilirea limitei de hotar. Faptul ca dosarul penal este nefinalizat - imi poate bloca actiunea civila ? Se poate considera ca trebuie sa se finalizeze dosarul penal si abia apoi sa il pot sustine pe cel civil ?