avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare sau granituire ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare sau granituire ?

Exista un teren iar pe una din laturi vecinii au gardul construit pe terenul nostru luandu-ne 100 mp. Dorim sa introducem actiune in revendicare . Mai este o problema , in 2994 am facut cadastrul terenului , iar la intocmirea sa terenul a fost masurat raportat la semnele de hotar- in speta gardul asa cum exista el , desi nu era in conformitate pe latura respectiva cu actele de proprietate . Intrebare : pot cere in cadrul actiunii in revendicare si o modificare / rectificare a CF pt a fi in conformitate cu ceea ce exista in acte ? M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati indica articolul din L. 7 / 1996 in baza caruia intr-o astfel de speta pot cere modificarea / rectificarea de CF . Este vre-un termen de prescriptie al actiunii de carte funciara ce sa poate introduce in aceasta speta ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Bonix , utilizator 17:51, 3 Octombrie 2009
Imi cer scuze - titlul pus pe topicul anterior este in afara contextului - a ramas din eroare probabil `` Rectificare/ modificare CF ``
Nu este nevoie sa cereti o astfel de rectificare deoarece oricum prin actiunea de revendicare , hotararea judecatoreasca va tine loc de titlu de proprietate si , dupa punerea in posesie efectuata de un executor judecatoresc , va trebui sa faceti cadastru si intabulare in conformitate cu ceea ce va decide instanta de judecata! Deci cadastrul va fi rectificat automat atunci!B-)
Adica sunt obligat sa fac cadastru din nou ???? Imi spuneti si mie va rog articolul care ma obliga la asta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de ... (vezi toată discuția)