Buna ziua, am lucrat ca servant pompier 1 an si 4 luni in cadrul unei companii private, obiectivul in cadrul punctului de lucru fiind in interiorul unei fabrici cu multiple riscuri din pct de ved al eventualelor declansari de incendii(cuptoare de coacere a inelelor, forja, etc), este vb de Timken Ploiesti unde se fabrica rulmenti; am trimis o solicitare scrisa catre compania la care am lucrat, sa-mi spuna in ce conditii(grupa de munca) am lucrat, iar raspunsul dansilor a fost ca "Fostul angajator NEI FIRE PROTECTION SRL nu a avut in contractele de munca incheiate grupe speciale de munca, lucru care reiese clar din Contract si din Adeverinta de vechime.
Deoarece firma este in insolventa, in acest moment, este singurul raspuns care pot sa-l ofer"; intrebarea este cum pot cere grupa in conditii deosebite, speciale, etc de lucru?...ca in nici un caz nu am lucrat in conditii normale, multumesc, astept un raspuns
Buna ziua, am castigat in 2022 in instanta dreptul de "handicap grav cu insotitor", eu avand din 2018 de cand am dobandit handicapul si pana in 2022 cand am castigat in instanta, gradul "accentuat", cuantumul remuneratiei lunare cat si alte drepturi in acesti 4 ani le-am primit pt gradul accentuat; pot cere in instanta(alt proces, actiune in pretentii, etc) sa-mi fie platite diferentele banesti pt acesti 4 ani, dintre handicap accentuat si handicap grav cu insotitor, adica din momentul dobandirii handicapului in 2018?; daca da, pe ce lege, articol ma pot baza?...specific ca nu am cerut acest lucru cand s-a judecat acum, decat trecerea de la handicap accentuat la handicap grav cu insotitor; sau pot cere drepturile restante decat din momentul in care am dat in judecata DGASPC-ul in 2020?; mentionez ca timp de 2 ani, intre 2018 si 2020 nu am formulat nici o cerere pt trecerea la un grad superior de handicap cu toate ca eu dobandisem handicapul in 2018
Buna ziua, o persoana care are doua handicapuri diferite incadrate la "grav", si care are si drept pt a avea si persoana insotitoare, poate beneficia legal de doua indemnizatii de handicap pt fiecare boala in parte sau numai de o singura indemnizatie; sa presupunem ca ai avea 10 incadrari in grad de handicap grav, poti beneficia de 10 indemnizatii pt fiecare boala in parte sau numai de una singura?; aceeasi intrebare referitoare pt persoana insotitoare, daca am mai multe incadrari in grad grav de handicap, cuantumul pt persoana(persoanele) insotitoare se aloca pt fiecare boala in parte?...va rog sa-mi raspundeti cu lege, articol, text de lege, etc, multumesc.