avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate alextranced

Activitate alextranced

Ea are si CI romanesc valabil dar locuieste in Marea Britanie constant din 2016 si are drept de sedere nelimitat post Brexit. Atunci eventual se pot echivala documentele din Marea Britanie ce sunt necesare pentru situatia descrisa mai sus?
Buna seara,

Mama mea care locuieste in Marea Britanie , a suferit un accident auto acum mai multi ani in urma caruia a ramas cu dizabilitati fizice (carucior cu rotile) si psihice - lipsa capacitatii de discernamant (documentata medical, s-a facut multiple evaluari). In timp situatia ei mentala s-a detoriorat destul de mult, este foarte dificila comunicarea cu ea iar in cadrul familiei avem mai multe chestiuni de lamurit in Romania, la care ea spune nu tot timpul. Exista o succesiune din partea bunicilor care trebuie facuta (sunt mai multi frati), intrebarea este daca ea poate fi declarata legal in Romania ca o persoana fara capacitate de discernamant? Astfel incat o succesiune sau o vanzare- cumparare sa fie facuta fara ca ea se se opuna legal? Exista documentatie medicala care demonstreaza asta dar in limba engleza. Multumesc.
Buna ziua

1. La ce autoritate se poate reclama nerespectarea art. 20, din legea 196/2018? Am intrebat de mai multe ori la casieria blocului unde locuiesc despre plata in banca dar sunt dus cu zaharelul. Unde ma pot adresa sa sesizez acest aspect? Nu mi se pare normal sa ma oblige la plata numerar in 2019.

2. Pe listele de plata apar mai multi datorinici cu peste 4-5000 lei datorii. Cum poate fi obligata asociatia sa afiseze informatii despre recuperarea acestor sume? Daca sunt dati in judecata si etc?

Va multumesc.
nu se poate rezolva la un notar britanic si apoi documentele sa fie traduse in tara?
Buna seara,

Mama mea doreste sa-mi faca o procura pentru contul ei bancar deschis la o banca din Romania pentru toate tipurile de operatiuni, Ea este de mai multi ani in Marea Britanie si din motive medicale este greu deplasabila, va trebui in luna septembrie sa facem procura.
Cum se poate proceda in acest sens astfel incat banca sa accepte procura?
Mentionez ca mama este in Manchester, se poate rezolva la un notar britanic apoi tradusa apostilata sau neaparat la ambasada din Londra? Stiu ca sunt diferente intre sistemele juridice.
Nici nu stiu care este procedura

Va multumesc.
Răspuns la discuția insotire minor in strainatate
va multumesc pt raspunsuri
perioada este trecuta pe acte 15 iulie - 1 sept..nu exista vreo cale sa se poata modifica perioada fara sa facem alte procuri? costa prea mult.
si vad ca imi trebuie cazier pana la urma,la motiv eliberare ce scriu ? insotire minor in strainatate?
buna seara,

la inceputul lunii iulie voi pleca impreuna cu fratele si varul meu in Italia, varul are 17 ani....are procurile notariale facute pt ambii parinti pe numele meu,am inteles ca eu trebuie sa imi scot cazier ?!
nelamurirea pe care o am este urmatoarea : se poate cumva modifica perioda inscrisa pe procuri? sau putem pleca putin mai devreme?