avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate Ruks18

Activitate Ruks18

Răspuns la discuția Hotarare AGA
Art 177 e doar pentru S.A. din cate vad;
iar daca spre exemplu se decide distribuirea de dividende , se mai inreg. la ORC ?..
Intreb pentru ca :
Ordinul 1752/2005 modificat de Ordinul 2374/2007 consfiinteste
Art.222
Evidentierea in contabilitate a destinatiilor profitului contabil se efectueaza dupa adunarea generala a actionarilor sau asociatilor care a aprobat repartizarea profitului, prin inregistrarea sumelor reprezentand dividende cuvenite actionarilor sau asociatilor, rezerve si alte destinatii, potrivit legii. Entitatile nu pot reveni asupra inregistrarilor efectuate cu privire la repartizarea profitului

Problema este ca daca se inregistreaza in contabilitate n-ar fi greu sa se revina (se refac actele presupunem ) asta pentru a evita declararea la sf anului a impozitului pt dividendele distribuite dar neridicate. se arunca la cos AGA si se reface in contabilitate :D;
Daca asociatul care nu ar vrea anularea distribuirii dividendelor nu ar avea o AGA si el , ce-l fereste de posibilitatea ce actionarul coleg sa arunce AGA la cos si sa-si puna contabilu sa refaca( a.i. sa nu apara niciunde dividende ca distribuite )

Discuție Hotarare AGA
Spuneti-mi unde gresesc sau daca zic bine;
AGA din cate stiu nu se inregistreaza niciunde. Prin urmare un asociat unic , daca se hotaraste peste noapte poate anula o hotarere aruncandu-o pur si simplu la cos si hotarand altceva .
Daca sunt 2 insa , si unul se razgandeste iar celalalt nu, cum se poate anula ?
Hotarea se imprima in dublu exemplar si pastreaza fiecare una ?
:(:(
Nu s-a facut inca contractul de cesiune . Intrebarea mea este urmatoarea : E suficienta o mentiune in contractul de cesiune prin care cedentul precizeaza ca renunta la orice pretentie la dividendele ce i se cuvin in cazul in care se distribuie dividende aferente perioadei in care a fost asociat ?
contabil , suma contului 117 cumulat pe 3 ani va fi repartizata ca dividend dupa ce societatea va ramane cu asociat unic.
117 =Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta rezultatului sau partii din rezultatul exercitiului precedent a caror repartizare a fost amanata de adunarea generala a actionarilor sau asociatilor
Dupa cesionarea partilor sociale care presupunem ca se intampla acum , cedentul va putea beneficia de dividende aferente rezultatului pe 2008 in 2009 cand se vor repartiza? avand in vedere ca jumatate de an a fost asociat ?
in cazul in care are acest drept , cum se procedeaza daca asociatii care raman doresc sa-i cumpere de p-acum acest drept ?
Reformulez,poate ma ajuta cineva, pls :)
Daca un asociat cedeaza partile sale sociale celuilalt, acesta devenind asociat unic va proceda la distribuirea de dividende. la momentul de fata cedentul nu are nicio pretentie la dividende, insa va intreb ce trebuie facut astfel incat sa nu emita cumva pretentii asupra dividendelor odata ce asociatul ramas asociat unic va proceda la distribuirea lor , avand in vedere ca dividendele distribuite sunt profit nerepartizat de 3 ani , deci din perioada cand asociatul care isi cedeaza partile facea practic parte din firma.
Multumesc :D
o fi nu , dar nu cu majuscule.
cu normele din 2006 era posibil , acu s-ar putea sa fie mai greu
As vrea daca stie cineva o baza legala in care pot deduce un tva de pe o factura din decembrie 2007 , cand firma aplica regimul special de scutire , regim care a fost inlocuit din ianuarie 2008 cu regimul normal , persoana inregistrandu-se ca platitor de tva.
este vorba de un tva destul de mare , aferent unei tranzactii cu teren. am vreo portita sa-l deduc??
Răspuns la discuția Facturi si chitante - lipsa serie
ghola a scris:

Totodata, avand in vedere ca, potrivit prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2226/2006, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, formularele financiar-contabile utilizate pentru determinarea veniturilor din activitatea de exploatare nu se mai afla sub regimul special de inseriere si numerotare asigurat de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA, in cazul pierderii sau sustragerii acestor formulare, persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligate sa anunte Directia generala a finantelor publice judetene, iar in caza de infractiune, si organele de urmarire penala.

imi puteti spune va rog de unde citati mai exact ?
in ordinul 2226/2006 se precizeaza ca
Art. 8. - Prevederile referitoare la reconstituirea documentelor financiar-contabile, cuprinse in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele si formularele financiar-contabile, nu sunt obligatorii si in cazul facturii. Reconstituirea facturii se efectueaza in conformitate cu prevederile Codului fiscal.
iar in normele codului fiscal 46 se precizeaza doar ca ...in caz de lipsa beneficiarul va solicita emitentului reemiterea si va preciza ca o inlocuieste p cea originala.

Răspuns la discuția Facturi si chitante - lipsa serie
din cate stiu eu , tipizatele fiscale au disparut! Prin urmare fiecare firma isi poate emite propriile facturi chiar in banalul excel , respectand suma de prevederi din codu fiscal. nici macar stampilate si semnate nu mai e obligatoriu. Problema mea este ca, nou fiind in domeniu si auzid de facturile din excel, nu mi-am pus problema ca firma la care am facturat eu mai foloseste pana la epuizarea stocului , pt o factura de autofacturare lunara ( facturile de vzari le emite din soft) un facturier tipizat si inseriat din epoca primitiva. N-am stiut ca e inseriat , iar dupa ce am gresit factura , am anulat-o si am aruncat-o cu gandul sa o refac( ca si cand as fi refacut-o in excel ) . intrebarea care ma framanta este cat e de grav , iar daca e grav ce as putea sau ar trebui sa fac .
Răspuns la discuția Facturi si chitante - lipsa serie
Va rog , ajutati-ma cu un sfat ca nu -mi dau seama cat e de mare balaria care am facut-o !
am completat o factura (prima din viata) si am gresit-o . apoi am aruncat-o (3exemplare) fara sa mi dau seama ca sunt numerotate, cu gandul sa o rescriu corect! cat este de grav ? pot sa fac ceva sa remediez ? nu am liniste!