avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate mariafarau@yahoo.com

Activitate mariafarau@yahoo.com

Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce optiuni am in legatura cu varsta de pensionare.
- sunt femeie
-sunt nascuta in iunie 1958
- lucrez neintrerupt din octombrie 1977 , un an somaj , grupa III .
Va multumesc.
Discuție succesiune
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce acte trebuie si care sunt demersurile pentru succesiune in urma decesului parintilor .
Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea :
Sunt nascuta la data de 18.06.1958, am nascut 3 copii , doi sunt in viata , lucrez de la data de 06.10.1977 (un an in somaj) ,grupa III de munca , mai pot iesi la 55 ani la pensie anticipata sau la pensie anticipata partiala.La limita de varsta cand as putea iesi ca tot nu inteleg.
Va multumesc pentru raspuns.
Care este diferenta dintre pensia anticipata si pensia anticipata partiala.
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca sunt nascuta in data de 18.06.1958, lucrez din data de 06.10.1977, grupa III cand as putea sa ies la pensie anticipata partiala.
Va multumesc.
Certificatul medico- legal este de 11-12 zile. Nu am cautat martori pana acum ca abia ne-am revenit din sperietura.Dar ne-am intalnit intre timp pe strada cu persoane care s-a intamplat sa fie in momentul respectiv , accidentul baiatului, care ne-au spus ca au vazut ce s-a intamplat si unii au spus ca vor veni ca martori daca va fi cazul , altii ne-au spus ca nu vin ca nu le place sa vina la tribunal.
In data de 12.05.2008 , fiul meu a fost lovit fiind cu scuterul pe drum cu prioritate de un camion care i-a taiat drumul . A scapat cu viata , cu multe rani care i-au trecut dupa o luna . A scapat cu viata si fara urmari grave mai ales ca in urma cu 10 luni a suferit o operatie de dublu by-pass, in urma a doua infarcturi. Scuterul este distrus in proportie de 80%.
Domnul sofer circula in continuare cu camionul , pana in momentul de fata nu i-a fost retinut carnetul.
In data de 13.06.2008 ne-am prezentat la politie sa depuna si fiul meu certificatul medico-legal si declaratie pentru ca
pana in acel moment nu l-a contactat nimeni.
Nu am cautat martori deoarece in momentul respectiv s-au adunat multe persoane care au vazut totul si au fost luate declaratii care confirma ca totul s-a intamplat asa.
As vrea sa stiu pentru ce perioada ar trebui sa i se retina carnetul soferului de camion pentru fapta sa.