raspundeti ca un functionar al bancii=D>
stiu foarte bine ce obligati am prin semnarea contractului. dar ma gindeam ca din punct de vedere legal suntem si noi protejati cumva. adica BNR sa le poata impuna sa acorde o perioada de gratie. persoanelor care au bunavointa sa plateasca dar nu pot. eu personal am avut un deces in familie care ma cam lasat fara bani,in romania la citi bani iti trebuie pentru o inmormintare nici sa mori nu mai poti.
va multumesc oricum pentru raspuns Domnule BROM
pe mine ma intereseaza daca pot obtine o decalare a ratelor.am creditul de 3 ani si nu am intirziat niciodata cu plata ratelor
reesalonarea ratelor ar insemna sa o iau de la capat adica am platit degeaba astia 3 ani.
eu sunt convins ca sunt multi oameni ii situatia mea intrebarea mea este a obtinut cineva o decalare a creditului ipotecar?
daca da sa imi spuna si mie cum a procedat
Socrul meu are (avut) 2 credite de nevoi personale,la 2 banci diferite.El a decedat ,banca spune ca asigurarea nu ii plateste creditul deoarece a muri din cauza boli (insuficienta respiratorie si hepato carcinom adica ciroza).El a fost imprumutant solitar si nici nu a garantat cu nici un bun. intrebarea este ce se intimpla in aceasta situatie,mentionez ca nu sa facut inca nici o succesiune.Poate banca obliga familia sa plateasca aceste credite?
am si eu un credit ipotecat si este tot mai greu cu plata ratei.Am fost la banca sa obtin si eu o perioada de gratie,dar m-am dus degeaba.Cei de la banca spun ca dau perioada de gratie dar numai celor ce iau un nou credit.mai mult perioada de gratie consta in plata dobinzi,eu intreb ce fel de ajutor este acesta cind rata +dob.=250euro,iar dob.este de220euro.
intrebarea mea este,noi cei care avem deja un credit ipotecar ce soluti (drepturi) avem de a obtine o perioada de gratie dar nu ca cea prezentata mai sus,eventual sa le decaleze.
AVEM VREO SANSA IN ACEASTA SITUATIE SAU AJUNGEM SA FIM EXECUTI SILITI
Sora mea a cumparat de curand un Opel Astra H. Masina prima data a fost in Spania,apoi an Germania dupa care a ajuns in Romania.Firma de la care a cumparat masina NU ia dat actul de radiere din Spania in original si numai copie,cel din Germania la primit in original.Patronul firmei sustine ca acel act in original se afla la politia din Germania. Se poate asa ceva??? Eu nu cred dar mai putin conteaza ce cred eu.Problema este ca masina nu poate fi inscrisa.
Ce poate face in aceasta situatie?