avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Corina P

Activitate Ana Corina P

Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns. Pentru postul de Secretară menționat ,se specifica studii medii. De aceea voiam să mă asigur ,că este legal sa o angajez pe un astfel de post, daca doamna nu a terminat liceul.

Cornel Vasile a scris:

Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.

In speta, puteti angaja.

Buna ziua. Va rog să mă ajutați cu următoarele întrebări:
- pot angaja pe o funcție de Secretara Cod cor 412001, o persoana care are 12 clase absolvite , din 13, la seral ?
- pot angaja pe o funcție de Parchetar 712204 o persoana cu studii medii ( diploma bac), cu experiență în domeniu că parchetar,dar fara diploma de calificare in domeniu ?
Va mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Doresc să vând către o societate comercială, un utilaj în sumă de 25.000 lei, pe baza unui contract de vânzare cumpărare. (încasare prin virament bancar).
Pentru acest tip de vânzare, trebuie să plătesc vreun impozit, ca persoană fizică? Sau sa declar suma încasată undeva?
În afară de ctr de vânzare cumpărare, mai este nevoie de și alt document? (bunul este o mașină de șlefuit parchet).
Mulțumesc.
Bună ziua. Va rog mult sa ma ajutați cu următoarea informație.
Doresc sa cedez părțile mele sociale dintr-o societate celuilalt asociat.Societatea a contractat recent un credit, bani care rămân în societate bineînțeles după retragerea mea. Eu mai am vreo responsabilitate legală față de bancă, legata de acest credit? Menționez ca am semnat contractul de credit în calitate de acționar /administrator ca și garant fidejusor.
In contractul de cesiune vom stipula cedarea tuturor activelor și pasivelor către celalalt asociat.
Vă mulțumesc frumos anticipat.
O zi plăcută.
Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați cu următoarele două informații:
1.pot primi dividende în suma de 27.000 lei, în perioada în care primesc indemnizație creștere copil? Venitul obținut îmi poate cauza pierderea indemnizației?
2. Doresc sa cedez părțile mele sociale dintr-o societate celuilalt asociat.Societatea a contractat un credit, bani care rămân în societate bineînțeles după retragerea mea. Eu mai am vreo responsabilitate legală față de bancă, legata de acest credit?
Vă mulțumesc frumos anticipat.
O zi plăcută.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Bună ziua. Mă puteți ajuta, vă rog, cu un răspuns pentru următoarea întrebare:
Dacă primesc indemnizație pentru creștere copil, pot avea în continuare calitatea de administrator și acționar la o firmă? Menționez că nu voi avea venituri ca persoana fizica pentru calitatea de administrator sau acționar (de la acesta firma), încasările rămân în contul firmei, ca persoana juridica.
Sper că m-am exprimat corect. Mulțumesc mult.
Vă mulțumesc frumos pentru informațiile oferite.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

george-neagu a scris:

Da, e corect ceea ce vi s-a recomandat, adica sa infiintati o asociație /ONG care sa sprijine sportivii din domeniul tenisului. Dar vedeti nuanta. "sa sprijine sportivii" si nu doar unul singur. Deci asta ar putea fi scopul. Incercati sa va reuniti sa zicem cinci persoane ca membrii fondatori dar din care patru sa fie efectiv sportivi din domeniul tenisului care au anumite probleme si pe care doriti sa-i ajutati cu aceste sume de bani adunate.