avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate mezeiz

Activitate mezeiz

Răspuns la discuția informare
Multumesc pentru raspuns!
Discuție informare
Buna ziua!
In urma decesului tatalui meu am mostenit impreuna cu fratii mei si cu mama o casa insa dupa ce am finalizat actele (CF) apare curtea si gradina doar pe noi copiii iar casa pe mama 1/2 ( ea a divortat de tata) si 1/2 pe noi( fratii cu cota parte fiecare).Ea doreste ca terenul de sub casa sa fie trecut si pe ea.Intrebarea mea este : Ce implica acest lucru si daca in momentul de fata actele nu sunt corecte si asa din punct de vedere juridic?
Răspuns la discuția proces de succcesiune
Multumesc enorm pentru raspunsul acordat...pacat ca nu sinteti din Cluj!
Buna seara!
Fratele meu este divortat si nu mai gaseste copia dupa sentinta de divort si are nevoie de ea.Fosta sotie este plecata din tara si nu mai tin legatura .Unde trebuie sa se adreseze?Multumesc anticipat!
Revin...am consultat un avocat dar nu inteleg un lucru: de ce este necesar pentru impartirea de terenuri (de pe un titlu de proprietate) de documentatie cadastrala cind intre cei care au drept la aceste terenuri exista o intelegere si fiecare din cei care vor mosteni doresc cite o pozitie de pe acel titlu.Nu se poate daca intre ei exista intelegere asupra impartirii parcelelor sa se consemneze si sa se elibereze certificatul de mostenitor si pe urma fiecare sa plateasca mai departe daca vor si cind vor intabularea in cartea funciara cu tot ce implica ea.Se poate lucrul acesta sau neaparat trebuiesc urmati anumiti pasi!?
Răspuns la discuția intabulare
cum gasesc mostenitorii vinzatorului?Stim doar atit ca avea o fiica ...
Revin...cum pot intra in posesia unor copii a actelor ce s-au depus la primarie pentru eliberarea unui titlu de proprietate si daca este suficient un act scris de mina si semnat de la cel plecat in strainatate in care sa specifice dorintele lui privind impartirea terenurilor?
multumesc pentru raspunsul promt!
adresa din stainatate nu e stabila ,nu sint stabiliti definitiv acolo ma gindesc ca procedura de citare va fi trimisa in tara la ultimul domiciliu care inca il detine si este proprietar.Ultima data cind am discutat telefonic mi-a spus ca le rezolvam cind vine in tara deoarece costa mult procura facuta acolo la ambasada.Tatal meu nu se simte bine si as vrea o cale cit mai scurta pentru rezolvarea ei ca pe urma se complica si mai mult situatia!
Discuție intabulare
Buna seara!
Parintii mei au cumparat o casa acum aproximativ 30 ani si singurul act ce-l detin este un contract de vinzare-cumparare scris de mina,semnat de 2 martori care nu mai traiesc.Nu mai traieste nici vinzatorul.Care sint pasi de urmat pentru ca parintii mei sa poate intabula casa si terenul aferent,precizez totodata ca in acest timp ei au platit impozitul si alte taxe aferente casei.Multumesc anticipat!
Buna ziua!
As dori citeva informatii....ce este de facut in cazul in care tatal meu doreste sa deschida un proces de succcesiune dupa mama lui,mostenitori fiind el si copiii(2) ai surorii lui decedate.Unul dintre ei se afla in tara iar al doilea nu binevoieste sa se prezinte pentru succesiune si nici macar sa trimita acte din care sa rezulte ca lasa partea lui celuilalt frate,fiind de acord cu lucrul acesta.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!