avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... informare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

informare

Buna ziua!
In urma decesului tatalui meu am mostenit impreuna cu fratii mei si cu mama o casa insa dupa ce am finalizat actele (CF) apare curtea si gradina doar pe noi copiii iar casa pe mama 1/2 ( ea a divortat de tata) si 1/2 pe noi( fratii cu cota parte fiecare).Ea doreste ca terenul de sub casa sa fie trecut si pe ea.Intrebarea mea este : Ce implica acest lucru si daca in momentul de fata actele nu sunt corecte si asa din punct de vedere juridic?
Cel mai recent răspuns: mezeiz , utilizator 11:19, 6 Iunie 2012
Daca parintii au fost divortati iar terenul a fost bunul propriu al tatalui si doar casa au construit-o impreuna atunci ceea ce este stipulat in CF este corect, deoarece mama dvs. nu are dreptul de a-l mosteni pe fostul sot, deci nu are drept la teren. Ea ramane doar titulara dreptului de proprietate asupra cotei sale de 1/2 din constructie. Doar daca ar fi dobandit intregul imobil (teren+casa) prin cumparare in timpul casatoriei ar fi avut si mama cota sa din teren.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)
Ce cale am de urmat? colceriumari-bv colceriumari-bv In l968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notarul de stat la acea vreme, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 parti, iar fratii ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)