Am lucrat 9 ani intr-o companie multinationala unde am muncit foarte mult dar aveam un salariu foarte bun, insa sufeream tot felul de persecutii de care ma saturasem, si intr-o zi am primit o alta oferta, de la o companie si mai buna, care mi-a ofertat un salariu cu o treime mai mare decat la vechea firma. Am venit la noua firma, am fost trei luni de proba si dupa trei luni am semnat act aditional de durata nedeterminata a contractului de munca incheiat initial.
Toate bune si frumoase, insa aici la noua firma nu mai am fac nici 20 % din sarcinile zilnice pe care le aveam lavechea firma, sunt foarte lejera, insa exista cineva care nu ma vede cu ochi buni si ar putea profita sa transmita sefului meu mesajul ca nu-mi justific salariul mare prin faptul ca nu am tot timpul de lucru ca majoritatea colegilor. Ma simt putin aiurea si as vrea sa primesc mai mult de lucru, insa deocamdata nu se intampla. Mie imi place mult aici, insa ar putea exista riscul sa-mi gaseasca "nod in papura" (poate le pare rau ca mi-au dat un salariu asa de mare) si sa incerce sa scape de mine? Exista vreo metoda sa te dea afara pur si simplu?
Eu am alta problema...Locuiesc langa Bucuresti, intr-un sat, unde m-am mutat de 2 ani. Singura posibilitate de internet era si este wireless, si m-am orientat catre o anumita firma care ofera asa ceva. Din prima clipa, dupa ce am instalat modemul, internetul a functionat la modul ca abia reuseam sa ma folosesc de el pentru e-mail, in rest nu se putea descarca absolut nimic, nici macar o poza mica, nu se putea accesa un site decat dupa indelungi incercari si pica instantaneu, si am renuntat sa mai folosesc internetul acasa, decat pentru e-mailuri urgente su scurte.
Mi-am platit mereu la timp facturile, nu a fost problema. Insa intr-o zi m-am trezit cu o factura de 6 milioane lei vechi, pe o perioada cand nici macar pe e-mail nu am mai intrat, deoarece semnalul era deja mullt prea slab si nu mai permitea nimic...Cu toate astea ei m-au facurat de parca facusem multiple descarcari si accesari, etc...cand eu nici macar nu l-am deschis...Am refuzat si refuz sa platesc factura, mi-au trimis un desfasurator fara sa mentioneze web site-urile pe care s-ar fi intrat, ci numai orele de accesare care erau cu totul invers acelora cand noi suntem acasa.
Ce pot eu sa fac in acest caz, ei ne notifica ca ne vor da in judecata/
Va multumesc
Vulturyne
Am trecut printr-o experienta asemanatoare acum 10 ani, respectiv 1/3 dintr-o casa era pe numele unui unchi, iar celelalte 2/3 erau pe numele meu si al mamei. Unchiul nu avea in fapt nici un drept, casa se cumparare exclusiv din banii mamei mele, insa i-a dat lui o treime cu conditia ca el sa puna pe numele meu o garsoniera pe care o detinea. El nu si-a respectat promisiunea, iar mama i-a pus in vedere sa redacteze un document olograf, sub semnatura privata, prin care treimea lui de casa o vindea noua. El s-a conformat, mai mult de gura mamei, mai ales ca el nu credea in puterea unui act de mana, si nu credea ca o sa fie deposedat, insa s-a intentat o actiune in instanta iar instanta a dat o hotarare prin care recunostea actul cu titlu executoriu si deci valabilitatea lui datorita careia ne-am recuperat treimea de casa. Nici eu nu am crezut atunci ca instanta o sa se pronunte in favoarea noastra si va recunoaste inscrisul ca valabil, si ne va elibera in baza lui titlul de proprietate. Asa ca si inscrisurile acestea de mana au putere, insa nu cu titlu executoriu, ci este nevoie deo actiune in instanta, dar conform codului civil ele sunt valabile, respectand anumite conditii "ad validitatem" parca...
Vulturyne
OK, multumesc de raspunsuri, insa in privinta celei de-a doua probleme, cea cu sora mea, nu ma interesa cifra cotei parti, ci ce drepturi efective are, daca spre exemplu dorim sa vindem casa ea se poate opune? Are drept de habitatie acolo, poate sa se mute peste voia noastra? Poate dispune cum vrea ea de bunul imobil?
Vulturyne
Vreau sa-mi raspundeti si mie documentat la 2 intrebari:
Am doua case si alte valori facute in timpul casniciei cu sotul meu, exclusiv prin munca noastra, fara alt aport de la rude. Daca nu avem copii insa avem rude, frati, surori, parinti, carora nu dorim sa revina, in cazul mortii unuia dintre noi, jumatate din jumatatea sotului decedat, asa cum este legea succesiunii, ne putem face donatii reciproce? Daca da, ni le poate contesta vreuna dintre rude?
2. Daca eu, sotul meu si mama detinem un imobil, fiecare cate o treime, iar dupa moartea mamei sora mea mosteneste jumatate din treimea mamei, ce drepturi efective de proprietate va avea sora mea in casa respectiva? Egale cu ale noastre?
va multumesc mult