avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Hentza Business Srl

Activitate Hentza Business Srl

Buna seara,

Am o problema putin iesita din comun!

In iulie 2021 s-a inceput executia unei sali de sport. In luna februarie 2022, am reziliat amiabil contractul cu RTE X, in septembrie 2022 beneficiarul a reziliat contractul cu dirigintele de santier!
Intre timp, beneficiarul a semnat contractul de dirigintie de santier cu RTE -ul X - are si autorizatie de diriginte!

Pana aici nu ma deranjeaza, s-a semnat un noi contract de diriginte, deblocam santierul, mergem mai departe, insa problema este ca acum domnul diriginte ne transmite raport de neconfirmitate pe lucrarile semnate de el ca fiind in conformitate atunci cand era el rte!

Ce am putea face?
Buna ziua,
Sunt antreprenor general a unor contracte de proiectare si executie cu institutiile de stat.

Privind cresterea necontrolata a preturilor, mai ales de cand a inceput razboiul nu ne mai incadram in pretul ofertat. Intradevar, s-a aprobat o ordonanta de urgenta privind ajustarea, insa in acest moment, calculand cu indicile la ianuarie 2022 (fiind ultimul indice oficial pe insse.ro) preturile cresc cu 19%, or preturile de la inceperea razboiului, s-au triplat la unele materiale (cel mai mare impact il simtim la lucrarile de drum), insa nefiind un indice in aceste luni oficial, nu stim daca ne incadram si cu aprobarea ajustarii.

Intrebarea este, se poate rezilia amiabil contractul? Multumesc!
Buna ziua,

Pentru un drum comunal, s-a intocmit la faza DALI o expertiza tehnica, intre timp autoritatea contractanta a depus procedura de achizitie pentru proiectare si executie, inca dinaintea depunerii procedura expertiza tehnica a expirat.
Ne-am dat seama in proiectarea tehnica ca expertiza nu este in termen, am luat legatura cu expertul tehnic, insa din pacate este o persoana greu de comunicat.
Intrebarea este, avand in vedere ca expertiza este expirata, se poate intocmi expertiza de catre un alt expert tehnic? Ne conditioneaza legislatia cu ceva?
Multumesc!
Buna ziua, in ianurie 2021 am facut o greseala....pe persoana juridica sunt 3 contracte de leasing, respectiv 3 autoturisme, in ianuarie am seamnat cu o alta societate o promisiune de cesionare, prin care era obligat sa preia leasingurile in 3 luni. Greseala noastra a fost ca nu avem aprobarea societatilor de leasing.
Intre timp, societatea careia i-am cesionat nu a mai platit ratele, pana in acest moment am platit pentru cele 3 masini 60.000 lei!
Am tot incercat sa recuperam masinile insa fara succes. In tot acest timp au fost implicati avocati, insa fara succes!
Imi este greu sa cred ca masinile care in continuare suntem utilizatorul, platim ratele la ele in fiecare luni sa nu le putem recupera!
Ce ma puteti sfatui?
Multumesc!
Buna ziua! Intampin o problema legat de un contract de proiectare...in iulie 2018 am semnat contractul cu o primarie avand termen de predare a documentatiei 3 luni. Am predat documentatia in termenul contractual si de atunci mi-au trimis un set de clarificari in iulie 2019, ( cu insistente din partea mea), le am raspuns in 5 zile, apoi mi-au trimis in noiembrie un alt set de clarificari( contrar la ce au trimis in iulie, de exemplu...in iulie mi au transmis sa introduc un sistem de irigatie, in noiembrie mi au spus ca il scot, in conditiile in care in tema de proiectare specifica clar ca mi este nevoie de acest sistem, si din verificarile noastra, chiar nu este nevoie). Am discutat cu ei si i-am rugat in scris sa ajunga la o decizie finala sa ne putem inchide cu acest contract, nici pana acum nu am raspuns de la ei....
Am inteles ca pot factura daca le trimit documentatia si la maxim 10 zile daca nu am raspuns inseamna ca este acceptata, insa unde scrie acest lucru? Ca lege ne permite? Ce am.putea face?

Multumesc
Buna ziua, am participat la o licitatia si asocierea din care fac parte a fost declarata castigatoare! Aceasta procedura a fost contestata.
Exista varianta sa ne aparam? Sa intervenim la CNSC?
Multumesc!
Buna ziua! Intampin o problema legat de un contract de proiectare...in iulie 2018 am semnat contractul cu o primarie avand termen de predare a documentatiei 3 luni. Am predat documentatia in termenul contractual si de atunci mi-au trimis un set de clarificari in iulie 2019, ( cu insistente din partea mea), le am raspuns in 5 zile, apoi mi-au trimis in noiembrie un alt set de clarificari( contrar la ce au trimis in iulie, de exemplu...in iulie mi au transmis sa introduc un sistem de irigatie, in noiembrie mi au spus ca il scot, in conditiile in care in tema de proiectare specifica clar ca mi este nevoie de acest sistem, si din verificarile noastra, chiar nu este nevoie). Am discutat cu ei si i-am rugat in scris sa ajunga la o decizie finala sa ne putem inchide cu acest contract, nici pana acum nu am raspuns de la ei....
Am inteles ca pot factura daca le trimit documentatia si la maxim 10 zile daca nu am raspuns inseamna ca este acceptata, insa unde scrie acest lucru? Ca lege ne permite? Ce am.putea face?

Multumesc