avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate Gianina L

Activitate Gianina L

Bună ziua, câte ore de lucru echivalează o zi de concediu? Avem persoane ce lucreaza program 12/24 12/48,si au nevoie de o zi jumate de concediu pentru o zi de 12 ore... De ce? Exista temei legal in codul muncii?
Multumesc pentru eventualele răspunsuri!
Buna ziua,
In decursul zilei de vineri am incercat cumpararea unei masini auto second-hand in rate, de la o firma (foarte cunoacuta) ce se ocupa cu astfel de vanzari.Bineinteles, s-a incercat accesarea de credit la bancile colaboare, printre care si la un"coleg colaborator "doar de o zi, la momentul acela. Respectivul m-a abordat pe what's up sa ii trimit poza cu buletinul, lucru cu care initial nu am fost de acord, dar dupa discutia cu doamnele de la reprezentata auto, m-au asigurat ca ii ca de incredere ca au mai incheiat in aceeasi zi inca 2 contracte cu el,asa ca i-am trimis poza cu buletinul si selfie, si bineinteles, ieri, individul nu mai era de gasit, telefonul inchis. M-am dus la dansele, care spun ca nu imi fac grija ca i, ntr-adevar era teapa, si le pare rau, si ca ii dat in urmarire.
Ce ii de facut? Va rog!
Nu vreau sa ma trezesc peste 6 luni ca am nu stiu cate credite la diferite IFN, deoarece acolo am inteles se poate lua credit foar cu poza de buletin.
Ii urgent! Va rog!
Multumesc anticipat!
Mulțumesc pentru răspunsuri!
Bună ziua, am o nelămurire, și as vrea sa știu dacă se poate ceva în acest sens?! În fabrica în care lucrez, angajatorul a adus Srilankezi și indieni,le oferă bani pentru chirie, și de asemenea ei primesc 2 fluturasi de salar, unul în romana in care cotizează la stat, la fel ca noi, și un "fluturaș" în engleza, în care diferența de salar le este data în mana fără sa plătescă nimic la stat. De ex:pe fluturașul de salar, cel la fel pentru toti(adică și pentru noi romanii) , le este trecut un anumit nr.de ore suplimentare spori etc, iar pe cel în englez diferența de la orele suplimentare, iar suma totala le este data în mana fără nici o taxa.. Pentru romanii de la noi din fabrica, nici nu se pune problema de asa ceva. Este legal asa ceva? Se poate face ceva în sensul acesta?
Mulțumesc anticipat,

In 2014 bunicul meu a încheiat un contract de intretinere
cu clauza uzufruct viager,
pe care se pare ca l-ar fi anulat în 2017 la cerințele mătușii mele. Acum bunicul este decedat, dar în continuare eu configurez ca plătitor de impozit pe imobilul respectiv. De ce încă mai apar ca trebuie sa plătesc impozit pe imobilul respectiv, deși nu mai configurez nicăieri în acte....?? Cum as putea rezolva aceasta problema?

Mulțumesc anticipat
Intabularea ii la fel, și la primărie configurează la fel... Nu înțeleg de ce nu mi se eliberează buletinul, sotul meu și-a schimbat buletinul fix pe aceeași adresa și nu o fost nici o problema.
Buna ziua, revin cu aceeași problema de ieri, refuzul celor de eliberare buletine pe motivul de adresa incompleta, deși s-au mai făcut 3 buletine pe aceasta adresa. Astăzi i-am dus domnului un extras de carte funciară identica cu cea de pe contractul de vânzare - cumpărare, și tot nu este în regula. El așteapta sa fac rectificarea la cadastru cu o adresa ce conține și scara, altfel nu îmi eliberează buletinul. Orice rectificare de adresa în cartea funciara, îmi aduce nulitatea contractul de vânzare - cumpărare a imobilului luat prin credit ipotecar, iar desigur fără accordul băncii nu pot face nimic... Ce ii de făcut în acest caz?

Mulțumesc frumos! Am sa scot un extras de carte funciară, în ideea ca o să-l lămurească și pe dansul ca adresa este corecta . O seara plăcută în continuare!
În contract adresa este trecuta fără Scara, iar la nr. de apartament este trecut 7/B,(adica scara B). La momentul cumparari apartamentului, ni s-a spus ca adresa este corecta pentru ca asa fost intabulat apartamentul, și nu ar trb sa avem probleme pe viitor cu adresa. Domnul de la eliberare buletine, se pare ca nu este de accord cu aceasta adresa, pt. ca nu este trecuta scara și nr. de ap. nu este corect, iar pana la momentul dovedirii unei adrese ce include o scara și un nr. de ap corect, refuza sa îmi facă buletinul pe aceasta adresa. Nu știu ce pot face... Ma puteți ajuta?
Buna seara, va rog ma puteți ajuta? .Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar, și zilele trecute mi-am depus dosar pentru schimbarea de buletin,iar astăzi am fost contactata ca adresa de pe contract nu este corecta. Îmi puteți, va rog, să-mi spuneți ce ii de făcut? Ma poate ajuta doar un extras de carte funciară pentru eliberarea buletinului!?