avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am o nelămurire, și as vrea sa știu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am o nelămurire, și as vrea sa știu dacă se poate ...

Bună ziua, am o nelămurire, și as vrea sa știu dacă se poate ceva în acest sens?! În fabrica în care lucrez, angajatorul a adus Srilankezi și indieni,le oferă bani pentru chirie, și de asemenea ei primesc 2 fluturasi de salar, unul în romana in care cotizează la stat, la fel ca noi, și un "fluturaș" în engleza, în care diferența de salar le este data în mana fără sa plătescă nimic la stat. De ex:pe fluturașul de salar, cel la fel pentru toti(adică și pentru noi romanii) , le este trecut un anumit nr.de ore suplimentare spori etc, iar pe cel în englez diferența de la orele suplimentare, iar suma totala le este data în mana fără nici o taxa.. Pentru romanii de la noi din fabrica, nici nu se pune problema de asa ceva. Este legal asa ceva? Se poate face ceva în sensul acesta?
Mulțumesc anticipat,

Cel mai recent răspuns: Gianina L , utilizator 17:23, 15 Iulie 2021
Buna ziua,
Eu zic ca sunt "bani la negru", daca nu plateste taxe pentru ei.
Asta se reclama la ITM si ANAF.
Este de competenta ANAF-ului , neplata taxelor.
Mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu la negru Azeki Azeki Salutare! Sper ca cineva sa ma poata ajuta... am lucrat la o firma timp de aproape 1 an si jumatate , firma care la inceput mi`a dat 1000 lei , dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Venituri false care sunt raportate pe anul trecut la anaf george311 george311 buna seara im urma unui inprumut de la banca contractat de sotia mea eu fiind girantul; am constatat in urma eliberari adeverintei de venituri pe anul trecut ... (vezi toată discuția)
Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)