avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard Obogeanu

Activitate Eduard Obogeanu

Site-urile porno pot da in judecata? A fost o reclama in care se specifica ca este conectare gratuita si fara plata in prima luna. Dar din a doua era cu costuri. Am folosit un card gol de debit, neconectat la nimic. Gol de mult timp. Dar la cateva zile s'a primit email ca erau costuri de plata pentru acea luna. Site'ul poate ataca prin blocare card sau alte situatii juridice?
Mai este o problema care inca nu am pus-o in evidenta aici. Ma extindeam cu toata explicatia, intr-un roman de citit. Blocul a avut o explozie asupra lui, de gaze, prin anii 2000 si ceva, pana sa cumpar apartamentul in 2017. Explozia fiind chiar la etajul meu, etajul 4. Am inteles ca 7 ani a stat, pe dreapta, vine vorba si nu a fost reusit sa fie vandut. Am aflat de explozie in 2018, cand am reusit sa intru in discutii mai bune cu un vecin dupa scara mea care m-a ajutat sa il renovez. Cand l-am cumparat, aparea a fi stat nefolosit de multi ani, neumblat in el...s.a.m.d. Dupa ce am inceput renovarea lui, au inceput si problemele de daune...incet incet. in acel colt al lui. Dupa ce a fost pus afisul de reabilitare termica totala, am vazut pe facebook, anul trecut prin decembrie 2021, un interviu dat de primar in care specifica ca au inceput lucrarile de reabilitare termica totala la unele blocuri din cartierul meu iar reabilitarea termica totala a blocului meu, mai dureaza putin pana incepe pentru ca a avut loc o explozie in el dar va incepe. Cred ca cele doua fonduri nu au fost luate in calcul si nici nu au fost luate in serios, pe baza acestei situatii. In sensul ca blocul trebuia sa fie facut complet. Ma gandesc ca explozia a fost chiar in apartamentul meu. Specific asta pentru ca gravitatea situatiei o vad doar la mine in acel colt al apartamentului. Oricum vreau sa mai dau o sesizare la primarie si sa intreb de situatia creata de ezplozie. Pana in prezent, nimeni nu a spus nimic de asta. Toate informatiile foarte evaziv, de la locatarii blocului, inclusiv de la asociatia de proprietari. Chiar nici primaria dupa ce am dat sesizarile din 2021 si am primit raspunsul de la ei. Acum. ca nu exista aceste fonduri si din 2018 pana in prezent nu s-au creata aceste fonduri, mai exact fondul de reparatii, cine este obligat sa suporte daunele. Ma gandesc ca voi primi de la primarie un raspuns pentru situatia creata.
Salutare tuturor. Am o intrebare pentru administratorii de blocuri si presedintii de blocuri care au stabilit in mod legal cele doua fonduri conform legii 1962018, fondul de rulment si fondul de reparatii. De ce se poate evita stabilirea lor, luand in calcul si faptul ca exista sanctiune legala in lege pentru nestabilirea si achitarea lor? Pana in prezent, de cand am luat un apartament intr-un bloc de 4/4, la ultimul etaj, din 2017, am intr-un colt la o camera unde se formeaza toamna si primavara la ploi mai lungi...umezeala si igrasie si se mentine mai multe zile la rand.. Chiar si acum este. Am lasat o mare parte din sesizarile date la asociatia de proprietari, din 2018 pana in februarie 2021, si la primaria Rm. Valcea pentru faptul ca cele doua fonduri obligatorii nu sunt luate in calcul si mi s-au creat daune si se mentin. Inclusiv alte situatii explicate pentru ei ce includ indiferenta, incompetenta si bataie de joc. Am primit confirmare ca blocul este in decurs de reabilitare termica totala. Anuntul fiind pus chiar din martie 2021, lasat pana in mai sau iunie 2021. Apoi luat si pus iar din luna asta, cu aceleasi informatii date de atunci. Faptul ca de cand am luat apartamentul si am depus mereu sesizari la asociatia de proprietari apoi date mai departe la primarie, nu a luat nici primaria situatia in serios. Specific asta pentru ca nici pana in prezent nu s-a stabilit asta. Eu avand nevoie de fondul de reparatii, bineinteles. Cei de la asociatie sustin, cu nesimtire ca oamenii nu au bani, nu lucreaza sau sunt cu venituri mici....s.a.m.d.. Adevarul este ca cei de la primarie au trimis instiintare ca sunt nereguli, trimisa in martie 2021 apoi totul grupul asociatiei de proprietari vechi s-a "evaporat" si a trebuit sa se faca altul. Urmatorul fiind cu aceeasi situatie...nu formeaza cele doua fonduri. Ce este aiurea, este ca exista un fond de rulment si de reparatii, cred de forma p-aolo de 15 lei, care se evita. Eu, in acea perioada platind-ul dar la un moment dat mi s-a specificat,de prin 2019 ca il platesc degeaba si n-are rost ca sunt singurul. Cum se poate stabili asta...sa fie cineva sanctionat? Inclusiv faptul ca multe articole din lege, le-am citi si sunt foarte multe care se i-au in bataie de joc. Dar pe mine ma intereseaza asta. De ce exista in lege dar n-are treaba nimeni cu ele?
Da, pentru ceea ce specifici...am dus notificari si la primarie, sa am, vine vorba...un dosar mai complex ca am cautat solutii de rezolvare, din primavara anului trecut...apoi continui mai departe cu ce trebuie facut, cu informatii de la notar si informatii de la avocat. Trebuie sa ajung undeva sa imi iasa la liman ceea ce am inceput. A inceput renovarea exterioara a blocului din fata mea, din decembrie 2020...iar eu sunt lasat "cuminte".
Pentru abrogare mai cauta variante de intrare in stabilitate pentru tot ce se cere pentru asta. E usor ce spui, dar se vine si prea usor cu ideea.
S-a contactat un site romanesc cu o intrebare inscris. Pentru raspuns, s-a cerut un email, sa se dea raspunsul inscris. S-a dat email-ul. Acolo s-a dat raspunsul inscris. S-a mai dat o informatie pe email, pe ideea ca daca se doresc mai multe informatii amanuntite, se pot da dar cu un apel contracost. S-a sunat apoi apelantul a fost pus in asteptare. Pusul in asteptare, fiind un apel contracost, este si el contracost?
Nu, nu au fost ai ei! Am venit doar sa vad oferta, dar nepregatit cu banii. Imaginile dupa internet...erau interesante. Dar nu eram sigur si am fost fara ei. Erau intr'un depozit intr'o banca care nu este in tara.
Deci, in plata unei cumparari de proprietati, chiar daca se fac din conturi diferite, in sensul cumparator cu persoana adiacenta pentru plata proprietatii cu un cont bancar propriu al persoanei adiacente - vanzator, nu cumparator - vanzator, dreptul total la proprietate este tot al persoanei care a primit acea proprietate prin contract de vanzare - cumparare. Iar daca sunt anumite impuneri, trebuie mentionate cu un document atasat sau in contract, nu?
Va explic aici partea de inscris unde apare latura surorii mele, in restul contract sunt numai eu, in detalii.

``Pretul integral al vanzarii stabilit de comun acord este de............, suma pe care eu, cumparatorul Obogeanu Eduard, declar ca am achitat-o, iar eu (vanzatorul), declar ca am primit suma integrala, astazi, data semnarii si autentificarii prezentului inscris, prin transfer bancar din contul avand cod IBAN nr. .............., deschis pe numele (sora mea), sora cumparatorului Obogeanu Eduard, in contul meu (vanzatoarea) avand cod IBAN ............., ambele conturi deschise la banca (aceeasi banca), cont creditat la data semnarii prezentului contract, cu suma integrala, conform extrasului de cont din data de (data vanzarii apartamentului), depus la documetatia actului, vizat de susnumita unitate bancara.
Noi, partile semnatare, declaram ca plata pretului de catre (sora mea), a fost facuta cu acordul nostru.``

La notariat, s-au cerut anumite explicatii, iar notarul a spus verbal ca daca apartamentul vreodata se va vinde, trebuie semnat si creat un document, prin care sora mea trebuie sa declare ca este de acord cu vanzarea apartamentului iar ea, daca nu este de acord dar totusi trebuie vandut, trebuie sa primeasca cati bani doreste...de la plata zero pana la plata totala a apartamentului. Asta aici, ma incurca in situatie.