avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment si fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment si fondul de reparatii

Salutare. Sunt putin intr-o situatie fara raspuns. Cele doua fonduri date obligatorii de stat la asociatii...sunt obligatorii de minim 15 lei...sau se pot si opri, pana la o redefinire a sumei? Asociatia, de anul trecut, din noiembrie 2019, a oprit aceste doua fonduri obligatorii, prin ideea ca au fost obligati sa isi creeze un cont bancar pentru a depune aceste fonduri, separat dar ca ei, au vrut sa si redefineasca suma obligatorie. In acest fel, eu am vrut sa le continui platite. Mi se spune de catre administrator, ca locatarilor scarilor, li s-au spus ca, pentru moment, aceste fonduri sunt oprite pana la redefinire, dar daca vor sa platesca suma de 15 lei, pot plati iar acestia au refuzat continuarea lor, ca plata. Ma asteptam. Este in regula? Daca nu, la care institutie pot cauta informatii de clarificare? Va multumesc si va astept cu informatii.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Eduard Obogeanu, utilizator
Salutare,
Cititi Legea 196/2018 ( in special art. 70-72), acolo o sa gasiti raspunsurile.
Nu ar strica si cititi toata legea, asa o sa aflati care sunt drepturile si obligatiile dvs. cat si cele ale asociatiei.
Ionut.ion, utilizator
Bun...am inteles esenta. deci tot ce se evita...este obligatoriu conform articolelor si aliniatelor. Stiu unde trebuie sa ma duc sa vad actionare de situatie. Sa vedem acolo ce au de comentat. Va multumesc si spor la treaba in continuare.
Nu scrie in nicio lege ca trebuie sa se dea 15 lei/luna. Si despre ce redefinire a sumei vorbiti?Tot asa se vor numi si de aici inainte...
Fondul de rulment se calculeaza la valoarea cotei individuale de intretinere pentru luna cu cel mai mare cost
Fondul de reparatii se dispune de catre adunarea generala conditionat de planul de intretinere si reparatii pe care il preconizeaza echipa manageriala a asociatiei de proprietari
Constituirea si actualizarea celor 2 fonduri nu au legatura cu contul bancar
Nu, suma asta de 15 lei, atat au cerut ei. Suma la cele doua fonduri...este oscilanta. Mai exact, suma de la fondul de reparatii. Acolo se ia mai mult sau mai putin in calcul, in functie de daunele blocului.
Eduard Obogeanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond rulment mipa mipa 1.Cf legii 230 / 07 fondul de rulment e optional. Administratorul asociatiei de proprietari poate stabili in sedinta de comitet cu acordul acestora plata ... (vezi toată discuția)
Obligatia platii celor doua fonduri la bloc. fondul de rulment si fondul de reparatii Eduard Obogeanu Eduard Obogeanu Salutare tuturor. Am o intrebare pentru administratorii de blocuri si presedintii de blocuri care au stabilit in mod legal cele doua fonduri conform legii ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment onetime onetime Buna dimineata! As vrea sa stiu daca o asociatie poate lua bani pt fond de rulment de 2 ori, si daca au voie sa se foloseasca de acei bani. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)