avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad Jipa

Activitate Vlad Jipa

Buna ziua tuturor,

Conform avizului de la furnizorul de energie electrica, acesta la conditii speciale ne obliga sa modificam bransamentul actual in varianta modernizata prin amplasarea unei cutii avand contor la vedere in exteriorul proprietatii in fata gardului de la strada.

Bransamentul se va face de la stalpul cel mai apropiat de hotar, dar acesta este incastrat cu totul in beton de catre vecinul care si-a facut pod pentru acces in curte din strada.

Interactiunea ce acesta a fost una rara dar mereu cretina, atragandu-i atentia sa nu mai arunge gunoaiele peste gard, sa nu mai goleasca haznaua in spatele curtii mele, si sa nu cumva sa mai taie gardul ce delimiteaza cele doua proprietati fara acordul meu (nu avea spatiu sa isi ridice o anexa in propria curte).

Vrea sa aflu unde sa initiez acest subiect astfel incat acesta sa fie informat oficial ca va fi nevoie sa se taie o portiune din pod astfel incat sa se realizeze bransamentul conform avizului si solutiei tehnice emisa de furnizorul de energie electrice.

Astept raspunsul vostru.

Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua Emilia,
Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul oferit si da, este ceva ce eu si sotia nu putem intelege si dorim sa apelam la organele desemnate in acest sens.
Speram doar ca timpul acordat sa se finalizeze intr-o nota pozitiva prin sanctionarea respectivilor asa cum este normal.
Am accesat link-ul oferit si am trimis pe adresa de e-mail o scurta prezentare impreuna cu pozele respective.
Va salut!

Am decis sa aflu procesul legal prin care vecinul meu poate fi sanctionat conform legii ajungand sa inaintez o reclamatie si declaratie la politia comunei pentru urmatoarele:
- aruncarea peste gard a diferitelor gunoaie pe care nu le considera importante incat sa depuna efort sa le puna in pubela proprie si le arunca peste gard pe proprietatea mea, ultima a fost un sobolan pe care l-a gasit mort printre peretii casei lui;
- golirea fosei septice in spatele curtii pe parcela mea de pamant, a dat la o parte doua sipci din gard, a intins o conducta din PVC pe care efectiv sa o intinda cu iesirea in spatele curtii mele;
- eliminarea unui panou de plasa bordurata de 2.5 m sudata intre 2 stalpi facand parte din gardul ce delimiteaza hotarul intre cele doua proprietati, pentru a isi face loc pe proprietatea mea pentru a isi ridica o camara sau ceva pe terenul lui.

Locatia pe care o detin este cu contract de vanzare cumparare un lot de pamant cu o casa batraneasca pe care o vizitez recurent pentru a intretine curtea si casa pana in momentul in care vom avea posibilitatea construirii unei case noi.

Vreau sa aflu parerea voastra daca pentru cele semnalate acest vecin poate fi amendat pe masura celor reclamate si pe viitor sa se rezume la spatiul din curtea proprie.

Atat timp cat pe el l-a dus capul sa faca astfel de lucruri nu am vazut relevant sa incerc sa ma inteleg cu el si am decis sa apelez la organele de politie.

Detin poze cu gardul taiat si inlaturat impreuna cu sistemul ingenios de a elimina rezidurile din fosa septica.

Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui topic!
Buna ziua,

Dupa multa munca si sudoare am intrat intr-un final in posesia certificatului de urbanism.

Acestia mentioneaza ca imprejmuirea sa fie de 1.80 m la strada si maxim 2.00 m imprejmuirea laterala, doar ca la gardul lateral ce delimiteaza vecinii se mentioneaza a fi opac.

Eu nu reusesc sa primesc un raspuns mai clar daca acest gard necesita a fi construit din material opac sau el in stadiul lui final sa fie opac.

Pentru ca nu sunt incantat de ideea de a imprejmui casa cu tabla bordurata sa fiu sigilat in propria curte si fara aer.

Daca se ridica din palsa bordurata peste care pun plasa verde si cresc un gard viu, poate fi considerat gard opac?

Multumesc.
Salut Vladislav,

Multumesc pentru raspunsul oferit.

Raspunsul celor de la CJ spune astfel

"Se va prezenta planul topografic actualizat la zi la scara 1:1000 cu inscrierea corecta a scarii la care este editat (1:1000 si nu 1:500), cu trasarea corecta a limitei de intravilan conform PUG si RLU ale localitatii Barcanesti - documentatii aprobate, completat cu tabele de coordonate cu calcul de suprafete separat pentru intravilan, extravilan si total, inscrierea indicativului drumului comuncal (DC 92A) la S-V, semnat si stampilat in original de catre topograf"

Din discutiile avute cu topograful acesta spune ca problema provine de la diferenta intre cele doua entitati a delimitarii parcelei.

Cadastrul are o limitare si CJ are alta, fiecare in functie de modul cum a scanat documentul de la primarie si scara la care a fost inregistrata.

Vladislav20 a scris:

Adeverinta de la primarie cu suprafetele reale de intravilan si extravilan si cu categoriile de folosinta, si cu o cerere simpla actualizati cartea funciara. Va va costa 60 de lei taxa.

Buna seara, tocmai ce am avut o discutie cu responsabilul proiectului de casa care mi-a comunicat ca a fost respins dosarul pentru certificat de urbanism.
Motivul fiind ca intabulare/delimitareaa de la primaria Barcanesti nu este aceasi cu cea de la consilul judetean Prahova.
Intabularea si cadastrul a avut loc acum un an.
Este foarte descurajant sa mi-i se spuna fara urma de empatie ca trebuie sa platesc sa fac intabularea si cadastrul din nou.
Va rog sa ma ajutati cu modalitatea prin care se poate face o corectie sau rectificare fara a implica alte costuri.
Este totusi vorba de eroarea a doua entitati publice.
Tocmai ce am platit si impozitul in acest an pentru respectiva parcela de intravilan.