avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate maricim

Activitate maricim

Buna ziua,
O firma la care sunt asociat detine spatiul comercial de la parterul unui bloc de 10 etaje din Bucuresti.
Blocul are intrarile locatarilor pe o parte,si pe cealalta parte a blocului sunt intrarile in spatiul nostru,iar in timp,spatiul a fost separat si de la furnizarea de incalzire,si de la apa calda ,si de la apa rece,avand contracte individuale cu furnizorii de utilitati
In acest moment nu avem nici un fel de utilitate obtinuta in comun,prin Asociatia de Proprietari,toate sunt autonome.Noi nu avem acces nici in scarile de bloc,nici in subsol,nici pe caile comune ale blocului,suntem absolut separati de locatari.
Cu toate acestea suntem parte a Asociatiei de Proprietari inca de cca 10 ani de zile,si ne-am comportat ca atare,fiind coplatitori ai cheltuielilor comune.
Din pacate,in ciuda faptului ca nu avem nimic in comun,decat obligatiile prevazute de Legea 230/2007,si desi avem autonomie totala dpdv al accesului si utilitatilor,avem o relatie foarte tensionata cu conducerea Asociatiei de Proprietari care a "umflat "cat a putut toate cheltuielile pe care ni le-a alocat,probabil pe considerentul clasic ca o firma are bani si poate sa plateasca oricat.
Din acest motiv,noi nu am fost de acord sa platim aceste sume umflate,si am asteptat intotdeauna inevitabilele hotarari ale instantelor de judecata,care au redus sumele cam la jumatate,in urma expertizelor,etc,
Din acest motiv,o iesire din Asociatia de Porprietari ar fi cea mai potrivita,ar separa in totalitate interesele celor doua parti,insa nu am identificat o cale pentru acest deziderat
Daca puteti sa identificati orice posibilitate,atat in baza legii 230/2007 precum si in viitorul apropiat prin legea 196 din 2018,va multumim anticipat!
Buna ziua.
as dori sa va intreb care este sanctiunea pentru o societate comerciala in lipsa acordului de functionare emis de primaria sector 4,pentru functionarea unui magazin nealimentar,daca exista afisate preturile,orarul,dar nu exista acordul si nici nu a fost solicitat pana la data controlului.
Multumesc pentru raspunsuri,trebuie sa adaug cateva lamuriri:
1)Vorbim de un spatiu comercial,nu de un apartament,de aceea am si facut acel contract dupa cumpararea spatiului,contractul nu a fost recunoscut de instanta,aceasta a judecat pe legea 230/2007
2)Acel contract a produs efecte juridice,in sensul ca Asoc Propr a cerut sume mai mari cu 10% decat consumurile reale,acest lucru fiind admis de contract,insa in contract nu se pomenea nimic de penalitati pentru plati intarziate,si aici instanta le-a admis pen de 0.2% pe zi cf legea 230/2007
2)Am cerut in mod continuu pe timpul procesului o expertiza,pentru ca nu trebuie sa accept orice suma ii trece prin cap administatorului,insa instanta a apreciat ca dorim "dilatarea procesului",no comment,chestia cu "baba cu colacii"nu merita comentata...
3)Acum asteptam stabilirea datei recursului si judecarea acestuia,si suntem in punctul de a cauta un avocat priceput pentru a ane asista in acest caz,insa am cerut si pareri pe acest forum,poate a avut cineva spete similare!
Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca stiti cum sa actionez in urmatoarea situatie:
Am o firma ce a cumparat un spatiu la perterul unui bloc si am incheiat un contract intre firma si Asoc Propr(AP)prin care stabileam livrarea de utilitati de catre ei si plata noastra a acestora +10% pentru diverse cheltuieli.
Toate bune,pana intr-o zi ,cand AP ne-au facturat noua o suma imensa(cca 10.000 lei )pentru cota parte a unor schimbari de tevi in subsolul blocului,suma pe care nu am platit-o,solicitand recalcularea acesteia.
Din acel moment,nu ne-am mai putut intelege,cazul a ajuns in instanta,si suntem la faza la care noi am solicitat recurs,urmand sa se pronunte data recursului si sa se judece acesta.
Desi nu avem o hotarare irevocabila si definitiva,acum cca 20 zile AP ne-a trimis o adresa prin care ne ameninta ca daca nu platim in 15 zile o suma astronomica,ne taie alimentarea cu apa,asta dupa ce ne-a amenintat de multe ori pana atunci...
Ieri au oprit alimentarea cu apa,si eu am fost la Politie,pentru a face o plangere,ceea ce s-a si intamplat!
Intentionez sa le fac o Notificare,ca oprirea apei produce pagube insemnate,etc,etc,dar nu stiu ce fapta de natura juridica(ev penala)ar putea fi asimilata gestului lor...
Orice sfat este binevenit
La banca am primit chitanta de depunere pentru depunerea banilor in casierie si stampila operatoarei de la front office pe OP,stiu bine ce vorbesc,doar ca in extras apare consemnata depunerea pe 25 si transferul catre trezorerie pe 26
Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie extrem de neplacuta din urmatorul motiv:
Din fericire anul acesta firma mea a reusit sa obtina o esalonare la plata pentru obligatiile bugetare pe 5 ani,cf OUG 29,dupa cateva luni bune de pregatire a documentatiei,urmand ca toate platile esalonarii(stabilite pe 16 ale lunii)precum si platile pt declaratii (pana pe 25 ale lunii),sa nu depaseasca datele de mai sus,altfel pierzandu-se esalonarea.
Eu am facut platile catre buget dintr-o banca cu program prelungit(pana la ora 22.00)si in data de 16 si in data de 25,si am depus banii cu datele mentionate,si am primit stampila pe OP uri aceleasi de mai sus.
Totodata,la ANAF apare ca platile s-au facut a doua zi,pentru ca banca ar fi facut plata a doua zi,si vor sa-mi considere esalonarea ratata!
Ce sfat imi dati,problema este extrem de importanta,ANAF ul imi spune sa dau in judecata banca,ma crede ca am dreptate,dar ei se apara ca in calculatorul lor le apare data de 17 respectiv 26 de la Trezorerie,si ca ei trrebuie sa aplice legea!
Stiu ca este si eroarea mea ca am facut platile tarziu,insa abia la ora ora 20.00 inchid magazinele firmei si am nevoie de orice banut,daca situatia era mai buna,nu ajungeam la esalonare,nu?
In discutia cu cei de la ANAF le-am explicat ca daca imi dau jos esalonarea,nu voi avea suma intreaga sa le platesc,si ca nu iesim in castig nici unul si nici altul,ca daca esalonarea curge normal,eu voi fi obligat sa platesc toate sumele,dar ei sustin cu un singur argument,ca lor in calculator nu trebuie sa le apara 17 si 26 ,ci 16 si 25,ca vine Curtea de Conturi,etc,etc
Astept un sfat din partea dvs,eu vreau sa merg mai departe,nu ma consider vinovat !
Nu stiu daca am fost foarte clar:
Eu am depus bani in cont pentru creditul A si banca i-a tras in contul pentru creditul B si invers,si acest lucru ma nemultumeste de fapt,fiindca la unul dintre credite nu aveam restante,iar la al doilea aveam,dar acum banca m-a facut sa am restante la amandoua...
Am doua credite de la aceeasi banca din care unul este de nevoi personale fara ipoteca si altul de constructie a unei case cu ipoteca.
Desi am facut special doua conturi ca sa pot derula si urmari sumele separat pe fiecare cont,din 17 sept 2010,odata cu aparitia OUG 50,banca a inceput sa-mi ia sumele dintr-un cont si sa le mute in altul,ca sa acopere restanta cea mai veche,in ciuda faptului ca nu am semnat nici un act aditional cf cu OUG 50 si nu mi-am exprimat alt acord cu privire la acest lucru!
Acum doua zile,am primit de la banca,doua documente,ambele cu privire la faptul ca eu nu am semnat explicit nici un act aditional si ca urmare,banca denunta actul aditional ce era abuziv implementat!
Desi in mod clar eu nu am semnat actul aditional,acesta fusese implementat in sistem,bazandu-se pe faptul ca si "tacerea este un raspuns" ,adica as fi acceptat in mod tacit aceste prevederi ale actului aditional,desi eu nu mi-am exprimat punctul de vedere in scris...
Intre timp,banca a trimis aceste doua adrese catre mine,probabil,in urma numeroaselor procese pe care le are cu clientii,asa ca eu ma asteptam sa se revina si sa pot derula creditele ,fiecare prin contul sau,dar banca mi-a spus ca nu se poate,ca in continuare va plimba banii dintr-un cont in altul,ca sa-i retraga in ordinea vechimii creditului!
S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?
Va multumesc,
Voi depune o cerere la PMB prin care sa el solicit explicit sa mi se prezinte autorizatia cu pricina,dar as vrea sa fac mentiuni cu privire la textele de lege pe care mi le-ati mentionat!
Am si planuri topografice si documente si poze care atesta faptul ca am dreptate,sunt 99% sigur ca este vorba de un abuz al unui functionar interesat sa blocheze demersul meu!
Buna ziua,
Am un spatiu comercial si cineva a construit o serie de 7 garaje pe care le-a si imprejmuit cu un gard in asa fel incat a sugrumat accesul in parcarea din fata spatiului comercial.
Garajele au fost construite pe un punct termic al Radet si pe retea de canalizare,insa am inteles ca apartin unor persoane influente,care nu au de-a face cu legea.
Am constatat ca in sectorul 2 s-au ridicat garajele inainte de alegeri,dar acestea au ramas bine-mersi,chiar daca intr-o zi cei de la Apa Nova lucrau printr-un garaj ca sa remedieze o avarie?!
Am solicitat Primariei sectorului 2 si PMB ca sa verifice legalitatea construirii acestor garaje si a imprejmuirii,si mi s-a raspuns ca au la baza o autorizatie de construire eliberata in 1996(cel mai probabil ca este una din autorizatiile provizorii,care nu mai sunt valabile,dupa cum am vazut )
Am solicitat celor din PMB care mi-au semnat raspunsul scris,sa-mi prezinte si mie aceasta autorizatie,insa mi-au spus ca nu sunt obligati ca sa-mi arate mie acel document!
Ce sfat imi dati pentru a putea rezolva aceasta problema?