avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Andrydeea

Activitate Andrydeea

Super. Multumesc frumos!

Ionut.ion a scris:

Art. 2 din OUG 111/2010
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;

Asta nu știam, dacă se adaugă și lunile din ccc la lunile lucrate ca să fie 12 în total. Atunci ar fi în regula și poate primii.
Mulțumesc!

Ionut.ion a scris:

Periada eligibila, cei 2 ani anteriori nesterii in care trebuie sa aiba un stagiu de minim 12 luni, este Aprilie/Mai 2022-Martie/Aprilie 2024.
O sa aiba 8-9 luni lucrate la care se vor adauga inca 4 luni din concediul pentru crestere copil trecut.

Eu zic ca in aceste conditii poate beneficia de concediul pentru crestere copil si pentru bebe 2.

Numai puțin ca am înțeles greșit prima data de la mămică anii bebelușului.
Deci primul ccc a fost din iulie 2020 pana în decembrie 2022, pentru ca a avut prelungire 6 luni. Următorul bebe urmează sa vina prin martie - aprilie 2024. Între timp nu a mai lucrat și acum are posibilitatea sa se angajeze din august 2023, pana naste.

Andrydeea a scris:

Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul copil pentru care am primit indemnizatie ccc pana la 2 ani v-a avea 3 ani și 4 luni când se v-a naște al doilea copil, mai pot primii indemnizatie ccc pentru a-l doilea dacă ma mai angajez încă 6 luni înainte sa se nască bebe 2? Se adaugă și lunile din primul ccc la calcul , ca sa fie 12 luni cu venituri?

Bună ziua! Am o întrebare despre indemnizația ccc. Dacă primul copil pentru care am primit indemnizatie ccc pana la 2 ani v-a avea 3 ani și 4 luni când se v-a naște al doilea copil, mai pot primii indemnizatie ccc pentru a-l doilea dacă ma mai angajez încă 6 luni înainte sa se nască bebe 2? Se adaugă și lunile din primul ccc la calcul , ca sa fie 12 luni cu venituri?
Bună. Am o întrebare, dacă doresc sa activez PFA pentru a aplica gene false, dar as dori sa pot face asta de acasă. Specific ca este un apartament la etajul 4. Este posibil sa primesc aprobări? Și dacă da, de ce aprobări as avea nevoie?
Bună. Un sofer în iulie 2021 a lăsat sa ii conducă masina pe un drum de tara o persoana de 17 ani, nu au făcut accident sau altceva dar era minor, fără permis și încă nu s-a solutionat cazul, nu a fost chemat încă la tribunal. Iar în ianuarie 2023 a fost sancționat pentru depășire de viteza, permis luat pe 3 luni. Nu a mai avut alte incidente înainte. V-a afecta cu ceva primul dosar?
Am un apartament renovat recent în care nu locuiește nimeni, as dori sa știu dacă exista vreo șansă să primesc aprobarile necesare pentru a deschide un salon de înfrumusețare, ținând cont ca apartamentul se afla la etajul 4.
Răspuns la discuția Luna tatălui
Mulțumesc pentru răspuns.
Ati scris 2023 în loc de 2022, dar am înțeles bine, nu? Cu o luna înainte sa expire certificatul.

Cornel Vasile a scris:

Din 23.11.2023.

Discuție Luna tatălui
Am o întrebare privind indemnizația de creștere copil. S-a născut copilul în 06.07.2020, am avut indemnizație pana la 2 ani și am prelungit indemnizația cu certificat de încadrare în grad de handicap, care este valabil 6 luni de la data emiterii, din 23.06.2022. Întrebarea mea este daca tatăl trebuie sa își ia luna tatălui din 23 noiembrie cu o luna înainte sa expire certificatul sau din 06 decembrie când împlinește copilul 2 ani și 5 luni? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Acte indemnizatie ccc
Și dacă în ultimele doua luni anterioare nașterii copilului nu am mai fost angajata si concediul prenatal a fost plătit de Casa de asigurari. De unde trebuie sa scot adeverința pentru cele 2 luni?