avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Rodyyy

Activitate Rodyyy

Bună ziua! Și soțul meu are o citație ca intimat în dosarul cu obiectul confirmare renuntare urmărire penala. Dacă nu se prezintă poate fi amendat? El este partea vătămată ( în 2020 ni s_ a sustras din mașină un casetofon). Va mulțumesc!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

1. un fel de parat.
2. nu, nu aveti nicio vina
3. da, va cheama sa confirmati ca nu mai aveti nicio pretentie
4. nu este obligatoriu...

Bună ziua! Soțul meuba primit o citație în calitate de intimat în dosarul cu obiectul confirmare renuntare urmarire penala ( art.318 alin 12 NCPP). Anterior,soțul a primit o ordonanță de renuntare urmarire penala în dosar fiind persoana vătămată după ce ni s- au sustras din mașină un casetofon și actele în 2020. Cu ocazia audierii în 2020 soțul a arata ca nu mai dorește continuarea cercetărilor și nu are pretenții civile. Este obligatoriu să se prezinte la proces? Va mulțumesc mult!
Va mulțumesc mult pentru răspuns!

Alexandra Dogaru a scris:

Bună seara. Nu este necesar să se prezinte.

Bună ziua! Soțul meu a primit o citație în calitate de intimat confirmare NCPP . Art 318,qlin 12. Anterior a primit o decizie de ordonanță de renuntate la urmărire penala privind infracțiunea de furt,persoana vătămată fiind soțul meu,în 2020 fiindu _ ne sustras un casetofon din mașină. E obligatoriu se prezinte la.proces? Va mulțumesc!
Bună ziua! Se prelungește perioada de acordare a primei de navetă de către AJOFM, dacă angajatul a fost in șomaj tehnic în aprilie și mai? Data angajării 31 august 2019. Mulțumesc!
Bună ziua! Soțul meu a fost angajat în 31 august 2019, anterior fiind șomer înregistrat la AJOFM și beneficiind de o primă de decontare a navetei lunar. Având în vedere că în aprilie și mai a fost in șomaj tehnic,se prelungește perioada de acordare a acestei subvenții ( legea prevede un an de la data angajării)? Mulțumesc!
Mulțumesc!

jurist2020 a scris:

Poate să depună concediu medical și va primi indemnizația respectivă (pentru concediu medical).

Bună ziua!O persoana care se afla în șomaj tehnic,poate depune la.firma.un.concediu medical și să fie primească indemnizație? Mulțumesc!
Mulțumesc!

jurist2020 a scris:

Da.

Bună seara! In contextul modificărilor anunțate de CNAS privind acordarea concediului și indemnizației și fără stagiu de cotizare celor aflați în carantină,măsură se aplică și celor care au concedii medicale pentru boli cardiovasculare? Întreb pentru că soțul meu mai avea nevoie de 10 zile pentru îndeplinirea stagiului.Multumesc!