avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate georgica3591

Activitate georgica3591

Sunt pensionar in sistemul public de pensii, pensionat la limita de varsta. Ce contributii trebuie sa platesc eu, conform HG 791 /2010, in cazul in care inchei conventii civile, conform Codului Civil, cu persoane juridice. Mentionez ca pana in prezent plateam 16% impozit prin stopaj la sursa. Va precizez ca aceste conventii civile nu sunt incheiate cu aceasi firma si realizarea contractului dureaza de obicei 2-5 zile intr-o luna. Ma inspaimanta mai ales birocratia si declaratiile pe care ar trebui sa le fac lunar.
Va multumesc foarte mult.
George
In anul 2004 am cumparat casa si terenul unui batran, mai mult la rugamintea lui si a rudelor acestuia. In contract este trecuta clauza "drept de folosinta al batranului pe durata vietii acestuia" (nu uzufruct viager). Nu sunt trecute alte clauze referitoare la intretinere sau ingrijire. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Pot eu sa aduc unele imbunatatiri casei si gradinii (tencuire exterior casa, demolare cotete neutilizate, constructie gard, reparare porti, plantare pomi fructiferi etc.), precizand faptul ca batranul refuza orice interventie de acest fel?
2. Am si eu drept de folosinta inainte de decesul batranului?
Răspuns la discuția donatie bani
Conform raspunsului dv. inseamna ca fiica mea, in cazul unui divort, nu are nici un drept la casa ginerelui meu, chiar daca plateste impreuna cu el ratele la banca. Daca este asa inseamna ca legea este foarte proasta. Eu consider ca ar avea dreptul cel putin la jumatate din valoarea ratelor platite impreuna la banca.
Discuție donatie bani
Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea achitata doar o suma foarte mica din apartament, aproximativ 5% din valoarea imprumutului. Eu doresc sa ii dau fiicei mele banii necesari achitarii in totalitate a datoriei facuta de ginerele meu in banca. Ginerele meu nu vrea sa imi dea nici o dovada scrisa ca dau acesti bani. Intrebarile mele sunt:
1. Daca donez banii fiicei mele, cu contract de donatie la notar, ea poate sa-i recapete in totalitate in cazul unui divort?
2. Daca ii dau acesti bani fiicei mele fara sa fac un act notarial, in cazul unui divort ea are dreptul la o parte din apartament, avand in vedere ca ea nu este trecuta pe contractul de vanzare -cumparare, dar la plata creditului ipotecar a contribuit si ea cu bani din salariu, iar cu banii de la mine achita toate datoriile pe care le au?
Va multumesc mult pentru ajutorul pe car mi-l dati.