avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Zahan M

Activitate Zahan M

Buna seara .Sintem 6 frati (3baieti si 3fete) .Tatal nostru care este decedat a fost prinzionier in Rusia 1 an, 3 luni si 5 zile., 5 dintre noi beneficim de indemnizatia prevazuta de Decretul-lege 118/1990 iar o sora nascuta in anul 1942 nu primeste aceasta indemnizatie pe motiv ca in certificatul de nastere figureaza pe numele mamei.Mentionez ca si mama este decedata. Cum se poate rezolva aceasta situatie.Multumesc.
buna seara, va rog daca se poate care sint situatiile in care se poate intrerupe contractul de munca in aceasta situatie
sint pensionar, mi s-a aprobat sa lucrez in continuare(pina la noua lege a penriilor) acum conducatorul spune ca imi intrerupe contractul. e legal?
Intre anii 1983-1991 am lucrat la un C.A.P contabil sef C.M studii superioare platit de C.A.P . Pe linga salar am fost platit cu 15% din retributia presedintelui. Acum cind am iesit la pensie acel 15% nu mi s-a luat in considerare la stabilirea pensiei. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a beneficia la pensie de acest 15% . Stiu ca au fost cazuri care au beneficiat de acest 15% la pensie. Acest 15% era considerat ca o indemnizatie de conducere pentru ca salarul era destul de mic. Va multumesc.
Răspuns la discuția CUMUL PENSIE SALAR
Eu am depus cererea inainte cu 60 de zile. Va multumesc mult!
Răspuns la discuția CUMUL PENSIE SALAR
Implinesc varsta de 65 de ani in 24 martie 2020 si am depus cererea de continuare a activitatii in data de 23.01.2020.
In luna martie implinesc 65 de ani. Mi-am depus cerere sa continui acvtivitatea la acea primarie care a fost aprobata de primarul comunei. Legea imi permite sa cumulez salarul cu pensia pentru limita de varsta?