avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate Lesevescu

Activitate Lesevescu

Plângerea penală transmisă prin email trebuie să îndeplinească niște condiții pentru a fi acceptată!
Art. 289 alin. 5 Cod de procedură penală
Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
Răspuns la discuția Amenda: jumatate din minim?
Domnul Cioca:
1 - omul nu a luat amenda la OUG 1/1999! A spus ca a luat amenda pentru tulburarea linistii publice, asta inseamna la Legea 61/1991, asadar va putea plati jumatate din minimul amenzii prevazute.
2- pe perioada starii de urgenta nu se suspenda termenul de 15 zile pentru plata a jumatate din minim, acesta curge normal, de la comunicare.
Referitor la posibilitatea de a se castiga in instanta, eu cred ca da, se va castiga.
Patrimoniul cuprinde activul si pasivul (datoriile), asadar cine preia patrimoniul va avea de achitat si datoriile.
Răspuns la discuția Incompetenta angajat MAI
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici intri pe site-ul DRPCIV la pagina de sesizari:

[ link extern ] /
Răspuns la discuția Alcool la volan
I se intocmeste un nou dosar penal, pt. infractiunea prev. de art. 336 C.pen. Se poate lua fata de aceasta persoana si o masura preventiva (control judiciar, arest la dom sau arest preventiv) daca sunt intrunite conditiile de la art. 202, 223 din Codul de procedura penala, dupa caz.
Răspuns la discuția plangere inselaciune
Asa este, in anumite conditii poate fi inselaciune. Atunci cand cineva se da drept zugrav (insa minte), iti ia un avans pentru o lucrare si dupa aia dispare fara a mai da vreun semn, ar putea fi inselaciune, asta a urmarit de la inceput. Insa, in cazul in care cineva chiar are firma de renovari, iti ia un avans, insa ulterior nu-si indeplineste angajamentele, prin aceea ca nu se apuca de lucrare, cred ca este un litigiu civil, o nerespectare a prevederilor unui contract. Oricum, limita dintre fapta penala si litigiu civil este destul de subtire in astfel de cazuri, astfel ca multi aleg varianta mai convenabila, adica plangere la politie, e mult mai ieftin si mai comod, nu platesti avocat, nu te deranjezi prea mult!

nicos02 a scris:

Poate fi inselaciune in anumite conditii.
Nu vad de ce nu ar fi utila o plangere penala.

Răspuns la discuția Amenda circulatie
Dacă a fost demarată executarea silită înainte de împlinirea termenului de prescripție amenda este încă neprescrisă. Aveți vreo comunicare (o somație de plată, de exemplu) de la primărie în acești ani, referitoare la acea amendă?
Răspuns la discuția plangere inselaciune
Pentru orice nerespectare a unei convenții civile (încheiată în scris sau verbal) s-au obișnuit mulți să facă/să recomande plângere la poliție pentru înșelăciune. Multe spețe de genul ăsta se finalizează cu clasare, deoarece este un simplu litigiu civil, așa cum este prezentată speța, precum și cu acțiunea civilă lăsată nesoluționată. Asta pentru că e și cea mai comodă și ieftină, la poliție nu plătești nimic, îți spui of-ul iar domnul polițist este obligat să consemneze cele sesizate.
Soluția domnului avocat Tabrea este cea mai potrivită în astfel de cazuri!
Dupa ce procurorul dispune renuntarea la urmarirea penala aceasta va fi verificata de prim-procuror, iar din acel moment va fi trimisa in maxim 10 zile judecatorului. Acesta va fixa termen pentru confirmarea ei. Insa nu poti sa stii in cat timp de la deschiderea dosarului va dispune procurorul renuntarea (in caz ca va facr asta). Depinde de timpul necesar pentru administrarea probelor. Iti recomand sa apelezi la un avocat, cu siguranta acesta va gasi o cale pentru urgentarea urmaririi penale. Insa, in perioada asta cu starea de urgenta urmarirea penala este suspendata, se lucreaza numai in cauzele urgente.
Daca procurorul da renuntare la urmarirea penala aceasta trebuie confirmata de judecator. Cand ramane definitiva seful serviciului rutier dispune suspendarea dreptului de circulatie pentru 90 zile, insa din aceasta perioada se deduce perioada in care titularul nu a avut drept de circulatie pe perioada urmaririi penale. In cazul tau, deoarece ai avut dovada fara drept de circulatie, se deduc toate cele 90 zile, daca urmarirea penala a durat cel putin atata timp. Adica ti se va restitui permisul imediat ce renuntarea la urmarirea penala ramane definitiva. Cauta pe internet Codul rutier, art. 103 alin. 1 lit d si alin. 1 indice 1 pentru lamuriri.