Buna ziua
cum procedez pentru depunerea unei plangeri de inselaciune?
Am dat un avans unei persoane recomandate de un cunsocut, pentru executarea unor lucrari de amenajare locuinta si la data la care trebuia sa inceapa lucrul persoana respectiva m-a amanat si apoi a incetat sa mai raspunda la telefon. Ce solutii am pentru recuperarea banilor dati?
Plangerea penala se depune la Politia din localitatea unde locuiti.
Plangerea trebuie sa contina datale dvs de identificare, descrierea faptei reclamate si indicarea persoanei sau persoanelor impotriva carora formulati plangerea (daca le cunoasteti numele, daca nu se poate si fara)
Daca se confirma fapta sesizata, in cadrul procesul penal va puteti constitui parte civila cu suma de bani, urmand prin hotarare judecatoreasca sa il oblige pe inculpat sa va dea banii.
De asemenea e posibil sa va restituie banii si sa va impacati.
In situatia in care nu se confirma fapta penala, puteti sa va adresati instantei civile cu o actiune in pretentii.
Eu va recomand sa apelati la un avocat intrucat va poate spori sansele de reusita.
Eu aș merge pe civil, se soluționează mai rapid și șansele-s mai mari!
Contractați servicii avocațiale și formulați o acțiune în răspundere civilă contractuală!
Dacă n-aveți contract este puțin mai dificil, va trebui să faceți dovada imposibilitații morale de încheiere a unui contract, context în care vi se va admite inclusiv administrarea probei cu martori.
Pentru orice nerespectare a unei convenții civile (încheiată în scris sau verbal) s-au obișnuit mulți să facă/să recomande plângere la poliție pentru înșelăciune. Multe spețe de genul ăsta se finalizează cu clasare, deoarece este un simplu litigiu civil, așa cum este prezentată speța, precum și cu acțiunea civilă lăsată nesoluționată. Asta pentru că e și cea mai comodă și ieftină, la poliție nu plătești nimic, îți spui of-ul iar domnul polițist este obligat să consemneze cele sesizate.
Soluția domnului avocat Tabrea este cea mai potrivită în astfel de cazuri!
Da, dar majoritatea pierd în civil din lipsa de.probe.
Si daca ar castiga nu vor primi.banii.
Cam asa se intampla in 98% din astfel.de cazuri.
Este o.cota care nu prea încurajează...ca oricum nu se recuperează banii...
In România, după studiile mele, oamenii merg la.inchisoare dar nu dau bani.
De.vreo 10 ani este asa iar începutul.se află în urma cu vreo 15 ani...
Nici avocații nu vor sa ii plateasca si prefera sa ajunga după gratii.
Sunt lucruri pe care puțini le stiu...pentru ca trebuie să cunoști foarte bine psihologia acestor oameni si ca sa o cunosti trebuie sa discuți cu ei si sa vezi ce este în capul lor...
Si doar avocații care sunt platiti ca sa intre in mintea lor stiu care este situația...
Plătesc nu procesul.ci consultatia juridică...care are la.baza si consultarea psihologică adesea, atunci când se ocupa specialiștii de asa ceva.
Inselaciune
hrimiucsorin
Buna ziua.
Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)