avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere inselaciune

Buna ziua
cum procedez pentru depunerea unei plangeri de inselaciune?
Am dat un avans unei persoane recomandate de un cunsocut, pentru executarea unor lucrari de amenajare locuinta si la data la care trebuia sa inceapa lucrul persoana respectiva m-a amanat si apoi a incetat sa mai raspunda la telefon. Ce solutii am pentru recuperarea banilor dati?
Poate fi inselaciune in anumite conditii.
Nu vad de ce nu ar fi utila o plangere penala.
Este prematur să spuneți că pierd, trebuie analizate probele și situația de fapt!
Eu chiar am obținut soluții pozitive în spețe similare, sincer!
În schimb, în penal șansele sunt infime și durează mult!
Asa este, in anumite conditii poate fi inselaciune. Atunci cand cineva se da drept zugrav (insa minte), iti ia un avans pentru o lucrare si dupa aia dispare fara a mai da vreun semn, ar putea fi inselaciune, asta a urmarit de la inceput. Insa, in cazul in care cineva chiar are firma de renovari, iti ia un avans, insa ulterior nu-si indeplineste angajamentele, prin aceea ca nu se apuca de lucrare, cred ca este un litigiu civil, o nerespectare a prevederilor unui contract. Oricum, limita dintre fapta penala si litigiu civil este destul de subtire in astfel de cazuri, astfel ca multi aleg varianta mai convenabila, adica plangere la politie, e mult mai ieftin si mai comod, nu platesti avocat, nu te deranjezi prea mult!

nicos02 a scris:

Poate fi inselaciune in anumite conditii.
Nu vad de ce nu ar fi utila o plangere penala.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar din informatiile minime furnizate nu se poate trage concluzia ca este vorba de litigiu civil sau penal.
Din mesajul intial inteleg ca persoana respectiva a fost recomandata de un cunoscut ceea ce presupune ca se ocupa sau se ocupă de astfel de lucrari,
Prima impresie este ca suntem in fata unui litigiu civil.
Daca nu este vorba de o firma si discutam de un ”meserias” nu vad sanse reale sa-si recupereze suma de bani inmanata fara factura, chitanta, din acest considerent poate este mai utila o plangere penala, in ideea ca se sperie persoana si restituie banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu contract si chitanta karinacm karinacm Va rog frumos cine ma poate ajuta in urmatoarea problema. Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Inselaciune hrimiucsorin hrimiucsorin Buna ziua. Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)