avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Activitate Ellis 46

Activitate Ellis 46

Răspuns la discuția Ref datorie persoana decedata
Mulțumesc pentru răspuns.
Numai bine!
Buna ziua!
Aduc aici o situație: la mai bine de 4 ani după decesul unei persoane, familia primeste notificări legate de o presupusă datorie la firma de cablu tv, firma la care se renuntase inca din timpul vieții persoanei (cu un an înainte).
Datoria nu poate fi reală deoarece renunțarea s-a făcut prin prezenta la.ghiseul.firmei, tocmai pt a fi achitate ultimele sume. Familia nu are ultima chitanță..dar daca se găsește ea cred că are data din 2018 iar suma oricum este mica, probabil ultima luna de abonament.
Exista un termen de prescriere a datoriilor? Este el în funcție de valoarea unei datorii? Este corect că acțiunea sa fie îndreptată către familie?
Ma puteti ajuta cu un răspuns, o idee?

Mulțumesc.

Buna ziua!
Recent am schimbat domiciliul. Noua carte de identitate a fost eliberarata in 22 noiembrie 2022.
Imi puteti preciza care e termenul in care trebuie schimbata cartea de identitate a auturismului, proprietate personala?
Pot circula cu masina pana la eliberarea noii carti?
Astept cu interes un raspuns sau o trimitere catre discutii aici pe acest subiect.
Multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Zi frumoasa!
E.
Buna ziua!
Ma pot adresa primariei sa monteze la intrare in scara blocului o bara de sprijin?
Sau cum pot altfel proceda? Eu am montat doua, in ambele parti ale intrarii, pentru a fi mai usor mamei mele (care se deplaseaza cu greutate) dar si altora. Insa proprietarul apartamentului aflat la parter, pe motiv ca l-a izolat la exterior, a dat jos bara montata de mine si nu accepta reprinderea ei pe partea lui. Nu cred ca are dreptate dar deocamdata am renuntat. Insa ceva trebuie facut, legal si fara ca cineva sa se simta deranjat.
Poate ma ajutati cu un sfat.
Mai mentionez ca nu exista asociatie de proprietari.

Multumesc.
E.
Masina nu e pe.numele niciunui mostenitor...tocmai asta e,
Apartamentul da, pe actul de proprietate al apartamentului sunt trecuti ambii soti. Aici inteleg ca sotul supravietuitor achita impozitul.
Si ,daca prin absurd, intr-o situatie asemanatoare, pentru mostenire nu se inscrie nimeni, deci nimeni nu -si da acceptul pt mostenire, ce se intampla cu bunurile?

Da, pana mai obtin ceva informatii, raman la parerea mea ca statul nu procedeaza tocmai corect..

Multumesc oricum pentru raspuns.

Multumesc pentru raspuns.

Am incercat sa raspund mai devreme...dar vad ca nu s-a afisat mesajul meu, probabil e greseala mea.

Legat de situatia cu autoturismul si nu numai ..am totusi o nelamurire (sau mai multe) cum de statul roman, in situatii de acest gen, nu accepta vanzarea masinii fara succesiune facuta, dar linistit cere titularului ?!? in continuare impozit pe autoturismul nefolosit, fara RCA deci fara drept de circulatie. (partea cu circulatia pana la urma o pot intelege).
Altfel spus, in acest caz, cine trebuie / este obligat sa plateasaca impozit pe masina? ... Impozitul este pe proprietate, deci masina e proprietatea cuiva...a cui? De ce statul isi furiseaza mana in portofelul meu cand pentru stabilirea proprietatii nu ramane la fel de ferm... Daca imi cere mie bani..inseamna ca tacit a recunoscut ca am si drepturi.
Care e .logica aici ca zau nu inteleg..

Multumesc anticipat daca totusi voi primi un raspuns.

In contractul de proprietate imobil sunt trecute doua persoane (sot si sotie). Dupa decesul sotului trebuie neaparat facuta succesiunea? Contractele pentru utilitati. incheiate in baza actului de proprietate, pot continua in aceleasi conditii? Se pot face modificari de contracte? (ex. trecerea la alt furnizor energie electrica se poate face?).
Pe numele sotului este si un autoturism, care nu mai e folosit acum, dar care inteleg ca nu poate fi nici vandut nici radiat? E totusi corect asa?

Am venit cu aceste intrebari deoarece cred ca succcesiunea nu se va putea face pentru ca unul din copii e necooperant si refuza sa puna la dispozitie CI si certificat nastere. Ceilalti mostentori pot deschide succesiunea in acest caz?

As dori ceva lamuriri legat de cele de mai sus.
Multumesc.
Multumesc penrtru raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Intrebati la ONRC - Oficiul Național al Registrului Comerțului - care este starea societatii , activa, radiata etc.

Si..unde exact ma .pot adresa pentru a afla care e situatia?

george-neagu a scris:

Daca firma mai este activa si nu a dat faliment certificatele de actionar emise in 1996 mai sunt valabile. Daca firma e cotata la bursa, le puteti vinde printr-un broker autorizat.