avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ref legalitate montaj bara sprijin la intrare in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ref legalitate montaj bara sprijin la intrare in bloc

Buna ziua!
Ma pot adresa primariei sa monteze la intrare in scara blocului o bara de sprijin?
Sau cum pot altfel proceda? Eu am montat doua, in ambele parti ale intrarii, pentru a fi mai usor mamei mele (care se deplaseaza cu greutate) dar si altora. Insa proprietarul apartamentului aflat la parter, pe motiv ca l-a izolat la exterior, a dat jos bara montata de mine si nu accepta reprinderea ei pe partea lui. Nu cred ca are dreptate dar deocamdata am renuntat. Insa ceva trebuie facut, legal si fara ca cineva sa se simta deranjat.
Poate ma ajutati cu un sfat.
Mai mentionez ca nu exista asociatie de proprietari.

Multumesc.
E.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
Ellis 46, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ellis 46 , utilizator 15:33, 5 Noiembrie 2022
Ati inceput cu stingul, tocmai pentru ca nu ati discutat inainte de lucrare, cu vecinii dvs. Peretii exteriori ai blocului sunt proprietate comuna si nu puteti executa lucrari fara acordul celorlalti proprietari. Nici primaria nu va poate ajuta in cazul asta. Putina diplomatie nu strica.
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 653

Exercitarea dreptului de folosinţă

Fiecare coproprietar poate folosi, în condiţiile acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. În lipsa acordului de asociere, dispoziţiile art. 647 rămân aplicabile.


Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Interesul dv vizeaza interventie asupra partii comune de constructii imobil de locuit in comun,unde legislatia in vigoare impune anterior interventiei sa detineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Primaria nu se implica pentru solutionare astfel de spete care sunt concret prevazute de disp L nr 196/2018
Analizati la fata locului variantele de instalat mana curenta fara a intervenii asupra izolatiei vecinilor,puteti fixa mana curenta inclusiv prin suport vertical direct in scara de access prin prindere mecanica
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Zi frumoasa!
E.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare acoperis bloc Raluca Malin Raluca Malin Buna ziua. As dori si eu mai multe informatii din cadrul legislativ pentru urmatoarea situatie. Locuim intr-un complex rezidential nou construit, in care nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna ... horia.popescu.92 horia.popescu.92 Buna ziua, Am cumparat un imobil intr-o constructie noua impreuna cu un teren de 14mp pentru parcarea auto. In curtea imobilului , pe langa spatiile comune ... (vezi toată discuția)
Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)