avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ref datorie persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ref datorie persoana decedata

Buna ziua!
Aduc aici o situație: la mai bine de 4 ani după decesul unei persoane, familia primeste notificări legate de o presupusă datorie la firma de cablu tv, firma la care se renuntase inca din timpul vieții persoanei (cu un an înainte).
Datoria nu poate fi reală deoarece renunțarea s-a făcut prin prezenta la.ghiseul.firmei, tocmai pt a fi achitate ultimele sume. Familia nu are ultima chitanță..dar daca se găsește ea cred că are data din 2018 iar suma oricum este mica, probabil ultima luna de abonament.
Exista un termen de prescriere a datoriilor? Este el în funcție de valoarea unei datorii? Este corect că acțiunea sa fie îndreptată către familie?
Ma puteti ajuta cu un răspuns, o idee?

Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Ellis 46 , utilizator 16:56, 8 Februarie 2024
pe scurt, sa nu ii ia in seama.
termenul de prescritie e de 3 ani de la data facturii si nu depinde de suma.
era ideal sa gasiti chitanta si cererea de reziliere.
Daca va da in judecata, mergeti la avocat.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns.
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moarta de 4 ani...cu datorii !!!!!! Graminede Graminede IN [b]5 [/b][b]iunie 2004[/b] a decedat mama mea. La [b]1 iulie 2004 [/b]am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, ... (vezi toată discuția)
Penalizari in urma cesionarii datoriei CorinaSusu CorinaSusu Buna ziua, Va rog frumos in masura in care se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea situatie: Mama mea a avut un contract cu o companie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rezilierea contractului ContSters192087 ContSters192087 As vrea sa stiu care imi sunt drepturile mele de consumator . Ma deranjeaza faptul ca firma de televiziune la care sunt abonat refuza sa inceteze Contractul ... (vezi toată discuția)