avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Activitate camidoaga

Activitate camidoaga

Discuție OUG 119/2007
Buna ziua. As dori sa stiu daca pe OUG 119/2007 pot sa introduc o actiune de recuperare creanta in baza unui contract de intermediere imobiliara, incheiat cu un srl(s-a intermediat inchirierea unui spatiu comercial societatii respective-comision nerecuperat). Pun aceasta problema deoarece in ordonanta este precizat ca nu se aplica relatiilor intre comercianti si consumatori_ srl -ul caruia i am intermediat inchirierea este considerat consumator sau comerciant?
va multumesc
va multumesc pentru promtitudine
Buna ziua
la depunerea actului constitutiv reactualizat ni s a cerut radierea ob de activitate interzise sau restrctive
poate cineva sa mi trimita o lista cu aceste ob?
in mare parte stiu care sunt , dar nu vreau sa risc sa fiu trimisa cu actele inpoi
multumesc mult
multumesc pentru promtitudine.

buna. as dori sa inteleg , daca se aplica doua sanctiuni prin pv contrav., nu este obligatoriu sa se mentioneze faptul ca in 48 ore se poate achita jum din minimul fiecareia din cele doua amenzi? respectiv daca s-au cumulat, oricum ar trebui sa fie jumatate din min fiecaruia.
in speta s-a prevazut jumatate din minimul celei mai grave si cea mai usoara sa se achite integral? e corect?
Buna. Speta privind un contract de inchiriere
Firma X incheie u ctr de inchiriere cu dl. Y, acesta din urma asociat al unei PJ in curs de constituire(asa se specifica in ctr, deoarece firma noua avea nevoie de sediu si dovada de spatiu pentru a i iesi actele la Registru Com).Nu se specifica in ctr de inchiriere nimic in leg cu obtinerea acordului vecinilor de catre asociat.
Problema: vecinii nu dau acordul pt ca in spatiul resp sa functioneze firma! Pe langa conract , anterior aparitiei problemei, s-a fact un act aditional in care locatorul isi da acordul cu privire la efectuarea lucrarilor de renovare, pentru a folosi spatiul conform necesitatilor firmei. Asociatul Y a cheltuit 75 mil_ s-a ajuns la faza : pereti sparti! Neobtinand acordul vecinilor, vrea sa rezilieze contractul si pretinde firmei x acoperirea cheltuielilor efectuate.
Dupa mine, ca jurist, consider ca e o cauza de incetare a contractului, deoarece nu e culpa unei parti, desi nu s-a stipulAT in cr expres ca imposibilitatea obtinerii acordurilor va avea ca si consecinta incetarea de drept.
Cine suporta riscurile incetarii?
Dupa mine Y isi suporta paguba(cheltuielile si X normal nu primeste chiria.
Voi ce parere aveti?
firma x incheie contract de intermediere cu numitul Y pentru cumpararea unui imobil. au vizionat mai multe ap si au cumparat unul prin intermediul firmei. in contract se prevede comision de 1%_ Y a semnat contractul si a semnat si factura de comision. a doua zi a sesizat OPC, care a apliat sanctiunea anularii comisionului si a dat amenda firmei x pentru publicitate inselatoare, deoarece era anunt in ziar_ comision 0%.
x face plangere contraventionala la PV de sanctionare si in acelasi timp porneste si actiune civila imp Y pentru obligarea la plata comision si penaitati. in prima faza pierde in ambele cauze. X sustine ca nu era comision de 0% decat pe un bloc din cele care se construiau in ansamblul nou, nu era specificat care anume.
sanse de admitere a recursului firmei x?
Buna. firma x intermediaza inchirierea unui sp. comercial. contractul intermediere se incheie cu A, asociat al firmei Y, si in contract nu se specifica f aptul ca spatiul va fi inchiriat de catre Y in final. contractul prevede ca se mentine obligatia de plata chiar daca imobilul vizionat va fi inchiriat de catre firma la care e asociat beneficiarul. factura s-a emis pentru firma Y si a fost semnata de A, care ne a dat si copie a contractului de inchiriereù
asociatul resp s-a retras din firma si dorim sa dam in judecata firma, in baza facturii acceptate
problema pusa in discutie: actionam asociatul sau firmaY?
pot introduce ordonanta pt emitere somatie de plata, sau merg pe 119/2007
buna am incheiat un contract de intermediere pentru o inchiriere, in care cealalta parte s-a obligat la plata unui comision de 50% din valoarea chiriei pe prima luna. contractul de inchiriere s-a incheiat in lipsa noastra si nu stim exact cat este stabilita chiria pe o luna pt cerereea de emitere a somatiei de plata. daca introduc o actiune in instanta, pe calea comuna pot solicia obligarea paratului sa prezinte inscrisul (contract de inchiriere)? sau sa solicit obligarea la plata pe suma pe care stiam noi ca o pretinde proprietarul? sigur au negociat si este mai putin.