avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sanse admitere recurs?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sanse admitere recurs?

firma x incheie contract de intermediere cu numitul Y pentru cumpararea unui imobil. au vizionat mai multe ap si au cumparat unul prin intermediul firmei. in contract se prevede comision de 1%_ Y a semnat contractul si a semnat si factura de comision. a doua zi a sesizat OPC, care a apliat sanctiunea anularii comisionului si a dat amenda firmei x pentru publicitate inselatoare, deoarece era anunt in ziar_ comision 0%.
x face plangere contraventionala la PV de sanctionare si in acelasi timp porneste si actiune civila imp Y pentru obligarea la plata comision si penaitati. in prima faza pierde in ambele cauze. X sustine ca nu era comision de 0% decat pe un bloc din cele care se construiau in ansamblul nou, nu era specificat care anume.
sanse de admitere a recursului firmei x?
Cel mai recent răspuns: MARIUS TESLEVICI , Avocat 02:32, 2 August 2008
Greu de spus. Important cred ca este sa va adresti unui avocat care sa vada dosarul si toate probatoriile administrate, moivele de recurs, iar apoi isi va putea forma o opinie. Cred ca prin email e greu de apreciat un astfel de aspect.
Avand in vedere faptul ca intre cele doua parti a intervenit un contact, clauzele din acesta trebuiesc respectate. Daca recursul este motivat conform legii ar trebui admis si recuperata suma datorata.

:offtopic: Va rog nu mai redactatio mesaje cu litere de tipar, se urmaresc cu greu si pare ca tipati... Multumesc de intelegere.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Contractele nu pot fi incheiate prin inducerea in eroare a consumatorului.
Din pacate, este imposibil sa dam o solutie realista avand in vedere ca nu stim contractul, blocul, anuntul etc.
aceasi parere ca si a colegei avlil, informatiile furnizate sunt insuficiente si foarte greu de apreciat fara studiu dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament Msha Msha Bună seara. Am vizionat doua apartamente cu un agent imobiliar și am semnat un contract de vizionare.Am observat ulterior ca adresele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Probleme agentii imobiliare MaraRoxana MaraRoxana Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca un agent imobiliar sa treaca in anexa doar strada si numarul strazii si sa nu precizeze nr.apartamentelor ... (vezi toată discuția)