avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... creanta incerta- cerere chemare in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

creanta incerta- cerere chemare in judecata

buna am incheiat un contract de intermediere pentru o inchiriere, in care cealalta parte s-a obligat la plata unui comision de 50% din valoarea chiriei pe prima luna. contractul de inchiriere s-a incheiat in lipsa noastra si nu stim exact cat este stabilita chiria pe o luna pt cerereea de emitere a somatiei de plata. daca introduc o actiune in instanta, pe calea comuna pot solicia obligarea paratului sa prezinte inscrisul (contract de inchiriere)? sau sa solicit obligarea la plata pe suma pe care stiam noi ca o pretinde proprietarul? sigur au negociat si este mai putin.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:45, 7 Iulie 2008
in cazul dvs. e necesara o actiune de drept comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O agentie imobiliara intermediaza ... MariaIoanaDan MariaIoanaDan Salutare, urmatoarea speta: O agentie imobiliara intermediaza un contract de inchiriere la distanta intre proprietar si chirias ( chiriasul se afla in alta ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara itsa28 itsa28 Buna ziua,am telefonat zilele trecute unei agentii imobiliare ce avea un anume apartament postat pe Olx,am stabilit o vizionare,am fost de acord sa inchiriem ... (vezi toată discuția)
Care instanta este competenta? cezara costina cezara costina Intre doua societati s-a incheiat un contract de inchiriere a unui excavator. Beneficiarul nu a platit chiria astfel ca a fost actionat pe calea somatiei de ... (vezi toată discuția)