avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate george1214

Activitate george1214

cum a ramas? Ai platit 75 lei pentru fiecare sulta sau pentru toate la un loc?
Nu, in decizie nu s-a precizat care e partea mea de plata
Buna ziua, am pierdut un proces civil si trebuie sa platesc cheltuieli de judecata impreuna cu alta persoana dar deocamdata nu mi-a sosit decat decizia instantei ca trebuie sa platesc 1800 lei si am o luna la dispozitie sa fac recurs. Intrebarea mea e: nu trebuie sa-mi soseasca si o scrisoare cu partea mea pe care o am de plata din aceasta suma si numarul de cont bancar in care trebuie s-o depun? sau trebuie sa iau eu legatura cu cei care-au castigat procesul ca sa aflu detaliile astea. Pot fi executat silit daca nu primesc o scrisoare cu suma exacta si numarul de cont si logic, nu platesc?
Eu am intrebat altceva si anume daca in absenta situatiei de urgenta mai sunt si alte instrumente legale de a-i inchide pe oameni in case. Nu ma pricep dar pare logic ca ordonantele de urgenta se pot da doar pe timpul starii de urgenta, deci in absenta acesteia nu prea vad ce justificare legala ar mai exista
Dupa 15 mai, odata cu terminarea starii de urgenta ( presupunand ca nu e prelungita din nou ), mai poate fi limitata libertatea de miscare ? mai exact mai pot fi impiedicati batranii sa iasa din casa cand vor si sa mearga unde vor, pentru cat timp vor ? ( pe teritoriul Romaniei ) ?
Eu ma-ntreb ce-nseamna unități comerciale din zona de domiciliu; se refera la tot orasul sau la cartierul in care locuiesti; de ex. daca eu stau in sectorul 1 din Bucuresti, pot sa-mi fac cumparaturile intr-un hipermarket din sectorul 3 (calatorind cu transportul in comun) ?