avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Andaioana2018

Activitate Andaioana2018

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc!

Liliana Gradinaru a scris:

Suspendarea si suspendarea provizorie se cer in instanta. Se plateste cautiune, dupa caz...

Executare în contestație!
Bună ziua! Am depus o contestație pentru decizia de impunere de la taxe și impozite, dar și o cerere de eșalonare a debitelor menționând că în curs se afla o contestație la decizia de impunere. Pot cere o amânare de la executare pana la soluționarea acestora? Din ce am găsit pe internet, spune că :Contestatorul poate solicita suspendarea executării actului administrativ fiscal, Se poate făcea asta la direcția de taxe și impozite, la biroul executări? Nu doresc să mi se pună proprire pe conturi, deoarece nu mai pot plăti alte rate. Mulțumesc
Bună ziua! Am o decizie de impunere de la taxe și impozite, am făcut contestație pentru habitat și salubrizare suma și nr de persoane fiind eronat , dar pentru cealaltă suma ce reprezintă impozitul pe teren nu am făcut deoarece este corecta. Doresc să fac dosar de eșalonare pe toată suma, doar ca nu am primit rezultatul contestație. Juriști de la impozite și taxe au zis să depun dosar de eșalonare chiar dacă nu am un răspuns la contestație. Este ok? Sau cum trebuie procedat? Vreau sa nu ajung la proprire pe conturi deoarece am alte rate de plătit și nu vreau sa am probleme, să nu mai pot achita. Vă mulțumesc anticipat
Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Formulati o notificare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data catre CJP si invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris, in termen de 30 de zile de la inregistrarea notificarii, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004 art.8.

Bună ziua! Mama mea este ieșită la pensie de 2 ani de zile cu legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, cu 41 ani de muncă, pensie de serviciu. De 2 ani nu i se emite talon de pensie, spunându-i ca nu are dreptul, dar nimeni nu ii arata în ce lege scrie ca nu ai dreptul la talonul de pensie. La spital, la medic peste tot merge cu decizia neavând talon. Care este legea care interzice dreptul la talonul de pensie? Precizez ca alții colegi pensionati în baza aceleași legii au taloane. M am adresat casei de pensii sec 2 precum și casei de pensii București, nimeni nu mi a oferit un punct de vedere în scris, nici prin cerere pe mail sau scrisa.Conform legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Mulțumesc!
Bună ziua! Locuiesc la curte și vecini mei care nu sunt proprietari dau date despre mine și familia mea, locul de munca, când sunt când nu sunt acasă. Dacă vine curierul, de la gaze indiferent cine se apuca sa le detalieze tot istoricul familiei. Ce pot face legal? De vorba bună nu ne putem înțelege. Mulțumesc