avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate roxxi

Activitate roxxi

Am o nelamurire:eu lucrez intr-un magazin cu un pogram de functionare de 12 ore pe zi.Astazi s-a trezit sefa mea ca nu mai avem voie nici sa parasim magazinul pt a merge sa me luam ceva de mancare sau de baut.Vreau sa stiu daca e legal ce face ea.Ar mai fi de adaugat ca nu am nici pauza de masa,si inca ceva :e normal ca in contractul de munca sa fie trecut program de 8h/zi si noi de fapt sa lucram 12h cu 36h liber?#-o.Multumesc anticipat!
In regula atunci,un avocat bun si nu foarte scump cred ca as putea gasi pe aici?
Am primit o oferta de 180 ron/consultatie(intalnire). E scump,e bine? Habar nu .Se poate si mai bine de atat?
Multumesc anticipat.
Multumesc de raspuns.solutia neconventionala nu prea functioneaza deoarece au stat odata impreuna si nu s-au inteles, s-a lasat cu politie si scandal ;).
Avocat da,pt concubinul mamei. Scuze. Am folosit persoana I,pt ca ma simteam implicata direct in problema.
Nu am semnat nici macar o confirmare de primire,l-am gasit la cutia postala.Plicul era mare scris cu rosu"Strict confidential".
Este vorba de un IFN,nu banca.Si da este posibil sa aiba ceva ascuns,vreo clauza,in contractul pe care eu l-am semnat,ceva referitor la un eventual card.Dupa cum am spus la cateva luni dupa ce am platit ratele la timp,probabil au vazut ca sunt bun platnic si si-au zis sa mai imi dea un bonus de datorie.Da,banii aferenti cardului i-am cheltuit ,si bineinteles ca nu i-am mai pus la loc.
Voi citi contractul cu atentie si revin cu detalii.Multumesc de raspuns!
Bun,adevarat nu exista castigator dar de ce ar sta fratele intr-un apart cu 3 camere si mama cu barbatul ei intr-o garsoniera in care nici nu au toate conditiile.Consider ca eu stiu cel mai bine aceste detalii.Dar atunci cand el (fratele)nu este de acord nici cu vanzarea apartamentul,nici sa-i dea partea lui de bani si sa ramana in acel apartament nu e de acord ,atunci ce ramane de facut? Normal ca e convenabil pt frate!eu as fi vrut concret sa stiu unde trebuie sa ma duc mai intai si ce acte sunt necesare,un notar..apoi sa-mi iau un avocat..? Multumesc.
Buna ziua,

Ideea este urmatoarea:barbatul cu care traieste mama mea,a ramas in urma decesului parintilor acestuia cu un apartament. Dar mai exista si un frate al acestuia, care in prezent locuieste in acel apartament.Pe cale amiabila nu vrea sa vanda apartamentul iar suma sa fie impartita pe jumatate.Invoca motive stupide care nu au nicio legatura cu legea (gen el nu vrea sa plece de acolo ca nu are unde sa locuiasca). As vrea sa stiu care este procedura de inceput si cum putem sa il facem in final,sa plateasca si cheltuieli de judecata si restul cheltuielilor aferente acestui proces. Practic care sunt pasii?Multumesc anticipat!
Problema este in felul urmator:acum 3 ani am obtinut un credit de nevoi personale, dupa cateva luni, am primit prin posta intr-un plic , acest card de credit cu un disponibil de un salariu la vemea respectiva. Ideea este ca eu nu am solicitat cardul si nici nu am semnat nicaieri ca l-as dori,ori ca ma angajez sa restitui suma,etc. Acum dosarul meu a ajuns la o firma de recuperari debite,si m-au sunat sa le dau datoria (poate morala as zice eu,ca ceva oficial nu au ). Ce se intampla daca eu nu vreau sa platesc,ajunge in instanta si apoi..? Am vreun drept, avand in vedere ca "autograful" meu nu exista pe vreun contract legat de acest card, sa ii dau eu in judecata ulterior pentru nu stiu,daune morale(zic) :).
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi si astept raspunsuri la "ceata" in care sunt.:stunned:
M-a angajat de curand la o firma de recuperare debite.Ce mi s-a parut foarte interesant,este forma de salarizare si anume:mi se va da 900 Ron pe cartea de munca si diferenta pana la 1600 ron se factureaza pe firma sau PFA.Asta e politica lor,bun nimic neobisnuit pana aici,dar mi-au spus colegii ca in momentul in care voi pleca voi primi doar ce este pe cartea de munca!E legal asta?Sau imi pot cere drepturile si pt venit care se factureaza,sau nu am cum demostra si banii astia?
Multumesc anticipat.Roxana.