avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-parintii morti iar unul dintre frati nu vrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-parintii morti iar unul dintre frati nu vrea sa se vanda bunul mostenit

Buna ziua,

Ideea este urmatoarea:barbatul cu care traieste mama mea,a ramas in urma decesului parintilor acestuia cu un apartament. Dar mai exista si un frate al acestuia, care in prezent locuieste in acel apartament.Pe cale amiabila nu vrea sa vanda apartamentul iar suma sa fie impartita pe jumatate.Invoca motive stupide care nu au nicio legatura cu legea (gen el nu vrea sa plece de acolo ca nu are unde sa locuiasca). As vrea sa stiu care este procedura de inceput si cum putem sa il facem in final,sa plateasca si cheltuieli de judecata si restul cheltuielilor aferente acestui proces. Practic care sunt pasii?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:55, 8 Martie 2011
Trebuie formulata actiune de partaj in instanta , prin care
fratii sa dezbata mostenirea parintilor lor.
Fara sa judec pe nimeni...motivele lui pot fi stupide pentru dumneavoastra, dar .....
Oricum, in primul rand succesunea trebuie facuta in fata notarului public. Abia apoi, daca nu se rezolva se merge in instanta.
Poate va ganditi de doua ori inainte sa solicitati cheltuieli de judecata si restul cheltuielilor aferente acestui proces. Absolut logic, normal si pe deasupra si legal, in cazul dezbaterii unei succesiuni fiecare isi plateste partea sa. Adica nu exista un castigator.
Bun,adevarat nu exista castigator dar de ce ar sta fratele intr-un apart cu 3 camere si mama cu barbatul ei intr-o garsoniera in care nici nu au toate conditiile.Consider ca eu stiu cel mai bine aceste detalii.Dar atunci cand el (fratele)nu este de acord nici cu vanzarea apartamentul,nici sa-i dea partea lui de bani si sa ramana in acel apartament nu e de acord ,atunci ce ramane de facut? Normal ca e convenabil pt frate!eu as fi vrut concret sa stiu unde trebuie sa ma duc mai intai si ce acte sunt necesare,un notar..apoi sa-mi iau un avocat..? Multumesc.
Concret: trimiteti-l pe concubinul mamei la notar cu actele de proprietate, certificatele de deces, buletin, certificat fiscal, extras cf, iar mai departe il indruma notarul.
Daca fratele refuza puteti introduce actiune in instanta.
Dar tot nu inteleg la ce va trebuie un avocat dumneavoastra?

Poate concubinului mamei......

Sau o solutie mai neconventionala. Sa se mute amandoi impreuna cu fratele in apartamentul de 3 camere. Asta il va convinge ca trebuie sa vanda.
Multumesc de raspuns.solutia neconventionala nu prea functioneaza deoarece au stat odata impreuna si nu s-au inteles, s-a lasat cu politie si scandal ;).
Avocat da,pt concubinul mamei. Scuze. Am folosit persoana I,pt ca ma simteam implicata direct in problema.

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire ca odrasla feminina din prima casatorie AlmaTanase AlmaTanase Buna ziua, Am sunat deja un avocat si am fost informata ca, fie casatorita sau nu, drepturile mele asupra apartamentului bun comun, cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)