avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-parintii morti iar unul dintre frati nu vrea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-parintii morti iar unul dintre frati nu vrea sa se vanda bunul mostenit

Buna ziua,

Ideea este urmatoarea:barbatul cu care traieste mama mea,a ramas in urma decesului parintilor acestuia cu un apartament. Dar mai exista si un frate al acestuia, care in prezent locuieste in acel apartament.Pe cale amiabila nu vrea sa vanda apartamentul iar suma sa fie impartita pe jumatate.Invoca motive stupide care nu au nicio legatura cu legea (gen el nu vrea sa plece de acolo ca nu are unde sa locuiasca). As vrea sa stiu care este procedura de inceput si cum putem sa il facem in final,sa plateasca si cheltuieli de judecata si restul cheltuielilor aferente acestui proces. Practic care sunt pasii?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:55, 8 Martie 2011
@roxxi
Dezbaterea succesiunii la notar se aplica daca toti mostenitorii se inteleg amiabil, ceea ce e clar ca in speta dvs. nu se intampla.
Asa ca singura varianta ramane dezbaterea in fata instantei.
La iesirea din indiviziune/partaj, exista mai multe posibilitati, fie unul dintre co-proprietari solicita atribuirea imobilului si plateste celuilalt o sulta ( contravaloarea partii lui) fie imobilul se vinde si se impart banii. Daca nici unul nu solicita atribuirea, instanta hotaraste scoaterea la licitatie si banii se impart.
Concubinul mamei sa isi angajeze avocat si sa inceapa procedura dezbaterii succesiunii in instanta.
Succes!
In regula atunci,un avocat bun si nu foarte scump cred ca as putea gasi pe aici?
Am primit o oferta de 180 ron/consultatie(intalnire). E scump,e bine? Habar nu .Se poate si mai bine de atat?
Multumesc anticipat.
Consultatia e una, asistarea/reprezentarea in instanta e alta.
Din pacate nu putem discuta tarife pe forum, dar cautati in catalogul consultantilor, dupa judet si discutati cu avocatii inscrisi, sa va faceti o idee despre onorariu.
www.avocatnet.ro/content/con...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire ca odrasla feminina din prima casatorie AlmaTanase AlmaTanase Buna ziua, Am sunat deja un avocat si am fost informata ca, fie casatorita sau nu, drepturile mele asupra apartamentului bun comun, cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)