avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Activitate onix2000

Activitate onix2000

Răspuns la discuția Marca inregistrata
Multumesc!
Răspuns la discuția Marca inregistrata
Pe cv, pe website
Răspuns la discuția Marca inregistrata
Niciun contract. Doar am facut un curs Cursul organizat de societatea X a fost anterior intrarii romaniei in ue. Dupa intrarea in ue cineva dintro tara ue a inregistrat marca. In acest context este ilegal sa specific ca am terminat cursurile de terapie X si am obtinut gradul de terapeut X? ... X fiind marca inregistrata ....
Daca cineva termina cursurile orgnizate de "societatea romana de terapie x" iar "x" este marca inregistrata la ohim, acesta poate mentiona in reclamele pe care si le face ca este "terapeut terapia x" sau trebuie sa plateasca o taxa catre detinatorul marcii inregistrate? Ce se intampla daca absolventul a terminat cursurile inainte ca "terapia x" sa fie inregistrata la ohim? Poate sa isi afiseze in reclama "terapeut x"?
In ce masura un parinte - terorizat de catre copil - il poate evacua pe acesta din casa. Mentionez ca parintele este batut sistematic de catre fiu si ii este teama sa depuna plangere la politie. Din experienta dvs, in ce masura politia se poate implica (nu cu amenzi pentru perturbarea linistii publice) Multumesc
Răspuns la discuția Locatari nemultumiti
Anexati, la contract si acordul Asociatiei de Proprietari (tabel nominal cu semnaturi, 50+1, neaparat a celor direct afectati - ultimul etaj). De asemenea, asigurati-va ca contractul a fost semnat de presedintele asociatiei si nu de catre admninistrator

- L 230/2007, art. 42: Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decât aceea de locuinta fata de destinatia initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se învecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

- HG 1588/2007, art. 18 (3) Preşedintele asociaţiei de proprietari reprezintă asociaţia în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. )
Reclamatii la politie (zilnic daca e cazul)!


anidar a scris:

Locuiesc intr-o garsoniera la parterul unui bloc.
In fata garsonierei exista un mic spatiu verde pentru o mica gradina.
De cateva saptamani o familie de tigani, locatari tot la parter, dar pe partea cealalta a blocului au amenajat in fata geamurilor pe acel mic spatiu 2 banci.
De atunci ne este ingradit dreptul la liniste si la intimitate. Se sta seara pana tarziu si se rade in hohote chiar in fata geamurilor mele.
Am incercat in nenumarate randuri sa abordez aceasta problema cu cei care au amplasat aceste banci, insa fara succes. Ba mai mult, ultima data am deranjat atat de tare incat am fost jicnita si injurata in cel mai rau mod cu putinta.
Eu sunt relativ noua in blocul acesta si observ ca ceilalti vecini nu reactioneaza (probabil de frica – avand in vedere ca e o familie de tigani). Probabil nici nu sunt afectati intr-o masura atat de mare ca mine (e vorba si de zgomot, dar si de intimitate..)
E o situatie pe care nu o pot tolera, dar nu stiu cui sa ma adresez.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc.:-/

In urma cu foarte multi ani (circa 27) am daramat (fara autorizatie) peretele despartitor (nu este de rezistenta) dintre bucatarie si debara. Anul acesta am facut cadastrul apartamentului in care a fost inclusa si modificarea. In momentul de fata intentionez sa "intru in legalitate" pin obtinerea autorizatiilor. Intrebarile mele sunt:
- daca se pot obtine retroactiv toate autorizatiile
- in ce masura sunt pasibil de amenda, tinand cont ca au trecut peste 25 ani (si o crima se prescrie dupa 25 de ani - daca nu ma insel)
- cum pot rezolva problema fara a fi amendat (asta in cazul in care controlul vine dupa ce demarez procedurile).
- in caz de amenda, ce cai de atac exista si care sunt sansele de castig
- fapta pedepsindu-se in functie de gravitate, cum se stabileste aceasta gravitate si de catre cine
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!