avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate nuc23

Activitate nuc23

Am depus declaratia unica in 2019 fara bonificatie.
Am depus azi declaratia unica in toate variantele (6 cu erori ) si a saptea a fost valida.
La cea valida am bifat la anul 2019 optiunile:
a) Declaraţie rectificativă privind Capitolul I si
b) Declarație pentru aplicarea bonificației în cazul contribuabililor care au optat pentru plata
contribuției de asigurări sociale sau a contribuției de asigurări sociale de sănătate potrivit art.148 alin. (3), respectiv art.180 din Codul fiscal

S-a autobifat;
SUBSECȚIUNEA I.5.2 Sumarul obligaţiilor datorate de persoanele fizice care obțin venituri anuale pentru care există obligația completării și depunerii numai a declarației prevăzute la art.120 din Codul fiscal, precum și de persoanele fizice care au optat în anul 2019 pentru plata contribuției de asigurări sociale sau a contribuției de asigurări sociale de sănătate potrivit art.148 alin.(3), respectiv art.180 din Codul fiscal

Mai jos am introdus sumele cu bonificatie, numai pentru sanatate (CASS):
I.5.2.Sumarul obligaţiilor datorate de persoanele fizice care obțin venituri anuale pentru care există obligația completării și depunerii numai a declarației prevăzute la art.120 din Codul fiscal, precum și de persoanele fizice care au optat în anul 2019 pentru plata contribuției de asigurări sociale sau a contribuției de asigurări sociale de sănătate potrivit art.148 alin.(3), respectiv art.180 din Codul fiscal.

Am rectificat pentru anul 2019 numai CASS cu bonificatie, nu si impozitul pe venit cu bonificatie (dadea eroare de validare pe recipisa)
Voi depune inca o declaratie rectificativa pentru 2019, in care sa prind numai bonificatia pentru impozit.
Voi bifa alternativ optiunea:
Declarație pentru aplicarea bonificației în cazul contribuabililor care obțin venituri anuale pentru care există obligația completării și depunerii numai a declarației prevăzută la art.120 din Codul fiscal
Am depus declaratia unica cu bonificatia pentru impozit si am rectificat numai impozitul pe 2019. Documentul este valid.
Am rezolvat bonificatia prin depunerea a doua declaratii rectificative pentru anul 2019.

Am venituri numai din chirii pentru o singura locatie.
Am depus declaratia unica in 2019, venituri sub salariul minim, cu optiunea sa platesc CASS (sanatatea).
Am depus declaratia unica cu venitul estimat pe anul 2020. Este valida.
Cand am depus in iunie 2020 declaratia unica cu bonificatia imi da eroare deoarece eu nu am CAS (contributii la pensii) declarat initial. Eu am numai venituri sub minim si optional sanatatea.
Versiunea declaratiei unice depuse cu bonificatia este: Versiune: A4.0.0/ 10.06.2020

Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: oblig_realizat (1)
eroare regula: R_NO_DATA_cass_datorat: Nu exista declaratie depusa cu cass_datorat!
I-a spus sefului departamentului IT ca nu stie sa le faca si a cerut om de la firma specializata pe sisteme de securitate, autorizata si l-a ajutat pe acel om sa le rezolve.

Eu nu stiu clar daca legal poate sa umble la camere, soft, baza de date, sa fie administrator/utilizator al aplicatiei client sau tot sistemul de supraveghere trebuie sa fie intretinut si accesat numai si numai de catre o firma autorizata de Politie?
Buna ziua,
Nepotul meu lucreaza de un an intr-o fabrica, programator cu contract de munca, unde sunt instalate cca. 150 camere video de catreo o firma (nu de fabrica )
Seful departamentului IT l-a pus pe nepotul meu sa asocieze IP-ul la acele camere. Deoarece camerele au tot fost mutate pe linia de productie fara sa se configureze in soft, ele nu functioneaza corect.
Fiind o fabrica cu cca, 1800-2000 angajati a cerut harta cladiri cu un punct unde sunt amplasate. Seful zice ca el le-a bulibasit mai rau decat erau bulibasite deja si sa mearga din sectie in sectie sa verifice unghiul de vizualizare al camerei, sa faca harta si sa le configurez IP-urile in soft. El nu vrea sa mearga prin toate halele si cotloanele fabricii/uzinei din cauza COVID. stie sa le faca, dar nu cred ca intra in fisa lui de post. scrie in fisa ca instaleaza si intretine soft, dar stiu ca camerele video au regim special si nu e scris expres in fisa postului ca intretine camere video, camerele video trebuie sa fie instalate, intretinute de firme acreditate de Politie.
Eu cred ca-l pune abuziv sa faca asta.
Avand in vedere ca seful IT deja a trambitat la el ca le-a bulibasit este posibil sa-i puna in carca ceva ilegal?
Legal poate sa umble la camere, la softul camerelor sau trebuie sa le intretina o firma autorizata de Politie?