avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate alialex

Activitate alialex

Răspuns la discuția Poprire pensie minima
Adică dacă pensia ar fi fost 1200 lei (sub venitul sal. minim) ar fi trebuit să oprească 1200-693=507 lei? Mai mult de 1/3 din pensie? Ceva cred că îmi scapă.

Dapix a scris:

107 lei este suma corectă care trebuie să o rețină Casa de pensii, nu 127. Am observat că reține cu 20 de lei în plus.
Jumătate din salariul minim pe economie este 693 lei.

800 - 693 = 107

Dacă nu corectează suma poprită să fie în concordanță cu legea, aveți dreptul să faceți Contestație la executare. Contestația o depuneți la judecătorie.

Bună ziua,
Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială.
Are o poprire la Casa de Pensii în valoare de 127 lei.
Am solicitat informatii la CJPGl și ni s-a comunicat că conform Art. 729(3) aceasta este suma ce trebuie oprită. "(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum"
Este corectă această sumă?
In 2007 am facut un credit pe 10 ani la Bancpost (4.500euro). Bancpost care l-a cesionat unei firme ERB New Europe care a apelat la un executor . ( am platit o periada bancii, am facut si cu executorul o intelegere de plata, platind aproape 2 ani. Cateva luni nu am reusit sa platesc, am primit alta somatie de la executor cu o suma mai mare fata de cea initiala) Am contestat executia. Hotararea judecatoreasca definitiva emisa in 2016 cuprinde "Admite excepţiei perimării executării silite şi dispune anularea tuturor actelor de executare emise de .. în dosarul nr..., anterior datei de 29.09.2014. Admite excepţia prescriptiei dreptului de a cere executarea silită pentru sumele scadente anterior datei de 29.09.2011, conform graficului anexat contractului de credit nr. ..., precum şi pentru accesoriile calculate asupra acestora."
Am primit zilele acestea o notificare de la Bancpost prin care mi se aduce la cunostinta ca Bancpost impreuna cu ERB New Europe cesioneaza creantele altei societati EUROBNK ERGASIAS SA,incepand cu 11 iulie 2018, cu o suma destul de mare, 12.367 EUR.
Este legalala aceasta procedura? Ce demersuri pot face tinand cont ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva?
Creditul a fost facut in 2007, pe ani la Bancpost, care l-a cesionat unei firme ERB New Europe. Hotararea judecatoreasca este definitiva, din 2016 (imptrova celei din urma).
Am primit zilele acestea o notificare de la Bancpost prin care mi se aduce la cunostinta ca acestea doua cesioneaza creantele altei societati EUROBNK ERGASIAS SA,incepand cu 11 iulie 2018, cu o sume destul de mare, 12367 EUR.
Este legalala aceasta procedura? Precizez ca inca nu mi-am recuperat banii de la ERB New ... (prin hotararea judecatoreasca trebuie sa-mi restituei o parte din banii platiti avocatei).
Poate cineva să-mi explice ce înseamnă: "Admite excepţiei perimării executării silite şi dispune anularea tuturor actelor de executare emise de .. în dosarul nr..., anterior datei de 29.09.2014. Admite excepţia prescrip?iei dreptului de a cere executarea silită pentru sumele scadente anterior datei de 29.09.2011, conform graficului anexat contractului de credit nr. ..., precum şi pentru accesoriile calculate asupra acestora."
Din păcate nu înţeleg mai nimic şi nu am înţeles nici de la doamna avocat.
Am avut un credit la o banca. Dupa o perioada nu am mai putut plati, banca a dat dosarul unei firme de recuperare, a ajuns la executor judecatoresc. A fost un proces, recurs, revizuire solutia fiind: "Modifică în parte sentinţa civilă ... pronunţată de Judecătoria .. şi în consecinţă: Admite excepţiei perimării executării silite şi dispune anularea tuturor actelor de executare emise de .. în dosarul nr..., anterior datei de 29.09.2014. Admite excepţia prescrip?iei dreptului de a cere executarea silită pentru sumele scadente anterior datei de 29.09.2011, conform graficului anexat contractului de credit nr. ..., precum şi pentru accesoriile calculate asupra acestora. Obligă pe intimata EFG ... la plata către recurentul-contestator ..a sumei de 25000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată . O Înlătură menţiunile contrare prezentei decizii şi menţine celelalte dispoziţii ale sentin?ei civile recurate. Irevocabilă. "
Avocata spune ca nu au cum sa solicite o alta executare deoarece banca a dat dosarul pentru toata suma, nu mai este valabil graficul facut cu banca, si ca trebuia toata datoria anulata. Este adevarat?
Cum imi pot recupera banii, sentinta fiind irevocabila? O perioada am platit la executor, trebuie sa-mi dea si acesti bani inapoi?
Sunt angajata in invatamant, didactic auxiliar, din 25 martie 2005. In perioada 16 iunie-30 septembrie 2007 am fost incadrata cu jumatate de norma, incepand cu 1 octombrie mi s-a intregit norma. Cand beneficiez de sporul de stabilitate - incepand cu aprilie 2015, incepand cu octombrie 2017? Perioada lucrata cu jumatate de norma constituie vechime pentru acordarea sporului, se reduce la jumatate (ca la somaj), sau intrerupe vechimea pentru acordarea acestui spor?
Răspuns la discuția Impozit pentru masina vanduta
Stiu ca a fost intocmit un act de vanzare-cumparare, dar mai departe... voi cauta. Multumesc pentru raspuns. Acum sunt mai linistita.
Buna ziua,
Sotul meu a avut un autoturism pe care l-a vandut pe la inceputul anului 2012. In iunie 2012 a avut un accident vascular, operat, grad de handicap grav, in prezent fiind tot cu grad de handicap.
Am primit de la Primarie, directia taxe si impozite o somatie pentru plata unor penalitati impozit masina - 320 ron, in care se precizeaza ca exista si o suma restanta destul de mare 2300 ron.
Eu sunt disperata, de aproximativ 2 ani nu avem masina, el este handicapat de 1an si jumatate. Am si uitat de existenta acelei masini. Ce pot face?
Am incercat sa povestesc pe scurt. Intrebarea mea este daca e legal ce fac ei. Au voie sa "vina cu o oferta exceptionala" de reducere a datoriei conditionata de renuntarea la reclamatia facuta catre OPC? Mai ales ca pana acum nu au dat dovada de seriozitate, de aceea am si facut reclamatia la OPC?