avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate zsolt36

Activitate zsolt36

Poate cineva sa ma informeze, daca se poate cere despagubire de la statul roman, pentru anii de prizionerat de razboi; apeland la prevederile din Legea 118/1990 respectiv art. 4 alin. 4 din Legea 221/2009.
Buna, am si eu o mare rugaminte: poate sa-mi spuna cineva daca contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara pe anii 2008-2010 fost publicat in monitorul oficial, si la ce data. Raspunsul il astept fie pe forum, fie pe adresa de e-mail zsoltattila@yahoo.com. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Vreau sa stiu daca exista vreun stimulent financiar pentru femeile care nasc dupa varsta de 35 ani, iar daca exista: in care act normativ este prevazut si ce valoare are?
Buna! Am si eu o dilema: concediul pentru cresterea copilului se mai acorda in situatia in care ambii parinti lucreaza (mama reluandu-si activitatea mai repede), iar dupa un timp unul dintre parintii (tata) vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului? :-/
Răspuns la discuția Concediu paternal
anul trecut sotia a nascut un baietel: la biroul personal am aflat si eu de acest concediu.
actul care reglementeaza est: Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010,
la cap. 5: Concedii si zile libere
ART.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in
familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in
alta localitate - 5 zile.concedii si zile libere

eu am beneficiat de acest concediu paternal si in limita posibilitatilor mele am anuntat si pe altii.
sper ca am fost de ajutor.
cu stima zsolt36 www.avocatnet.ro/images/smil...