avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal

Buna ziua,
Am nevoie de niste informatii referitoare la concediul paternal.Am inteles ca daca viitorul tatic face alaturi de viitoarea mamica niste cursuri de puericultura,taticul beneficiaza de 10 zile de concediu paternal platit 100% de catre angajator.Noi am facut acest curs si avem si o diploma care sa ateste acest lucru.Angajatorul are prevazut in cadrul contractului colectiv de munca , un concediu de 5 zile pentru tatic.Intrebarea mea este daca taticul va putea beneficia suplimentar si de cele 10 zile de concediu, in total vor fi 15 zile :)si care este actul normativ care sa reglementeze acest lucru.
Angajatorul nu a auzit de acest tip de concediu sau nu vrea sa stie??!!!(.Cum sa revendicam acest lucru?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: zsolt36 , utilizator 13:35, 22 Octombrie 2008
anul trecut sotia a nascut un baietel: la biroul personal am aflat si eu de acest concediu.
actul care reglementeaza est: Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010,
la cap. 5: Concedii si zile libere
ART.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in
familie sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) casatoria unui copil - 2 zile;
c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;
d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;
f) donatorii de sange - conform legii;
g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in
alta localitate - 5 zile.concedii si zile libere

eu am beneficiat de acest concediu paternal si in limita posibilitatilor mele am anuntat si pe altii.
sper ca am fost de ajutor.
cu stima zsolt36 www.avocatnet.ro/images/smil...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2008
zsolt36, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal in caz ca mama nu e incadrata in munca hacman hacman Buna ziua :mothersday: M-a rugat o viitoare mamica, cu domiciliul in comuna Dalga, mama a unui baietel si a unei fetite, sa va pun o intrebare. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Zile speciale libere sergynyo sergynyo Buna ziua! Lucrez la firma X de aproape un an. In tot acest timp, m-am confruntat cu o problema, destul de importanta, si-anume “agenda” de zile ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului? orora orora Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de cate zile libere platite beneficiaza taticii la nasterea copilului. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)