avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent financiar pentru femeile care nasc dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent financiar pentru femeile care nasc dupa varsta de 35 ani

Vreau sa stiu daca exista vreun stimulent financiar pentru femeile care nasc dupa varsta de 35 ani, iar daca exista: in care act normativ este prevazut si ce valoare are?
Cel mai recent răspuns: adinaraducu , utilizator 16:35, 27 Octombrie 2008
Art.51 lit.c din Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2007-2010 prevede ca, salariatii vor beneficia si de un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza.

Alocatia pentru copiii nou-nascuti este o prestatie sociala care se acorda la cerere in conformitate cu art.25 din Legea 416/2001 privind venitul minim garantat si cu art.44 din Hotararea Guvernului Romaniei nr.1099 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii. Cuantumul alocatiei este de 213 lei (RON), cuantum care se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut viu.
Hotararea Guvernului Romaniei nr.1099 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 416/2001 nu mai este in vigoare, a fost abrogata , iar in locul ei a fost adoptata Hotararea Guvernului Romaniei nr.1010/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 416/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima sarcina dupa 30 de ani ramona s. ramona s. buna seara! multumesc pt. raspunsurile prompte pe care mi le-ati dat.as mai avea o intrebare.diverse persoane imi spun ca daca prima sarcina e la virsta de ... (vezi toată discuția)
Acordare alocatie nou nascut sce76 sce76 Buna seara. Stiti cumva care este legea care reglementeaza acordarea alocatiei lunare pentru copiii pana la 2 ani?Am nascut in 10 octombrie, in 22 am depus ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii pana la varsta de 2 ani - indexare cf hg11/2008 dinuclaudia dinuclaudia Am nascut in anul 2007 in luna mai si am primit o alocatie pentru copil in valoare de 200 ron. As dori sa stiu de ce in momentul de fata nu mi s-a majorat ... (vezi toată discuția)