Buna ziua. Daca nu respecta hotararea, puteti formula plangere penala impotriva conducatorului institutiei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. In acelasi timp, puteti sa sesizati si Inspectia Muncii (centrala din Bucuresti) si Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale
Nu am trimis și nici nu am primit nimic de la Inspectia Muncii, am cerut ITM-ului sa refacă procesul verbal conform deciziei Curții. De mai bine de 6 luni n-am primit nici un răspuns de nicăieri . Bănuiesc ca exista o influenta la mijloc și nici de data aceasta n-o sa refacă procesul.
ITM refuza sa pună în aplicare Decizia Curții de Apel.
Bună ziua, în urma unor procese câștigate in instanta și la Curtea de Apel, ITM-ul din județul meu NU mi-a raspuns la cerere, a trecut si termenul legal în care ei trebuia sa refacă un proces verbal de cercetare( este vorba de un accident de munca).
Menționez ca este a doua oare când câștig la Curtea de Apel, și prima data au refuzat sa refacă procesul verbal motivând în răspunsul lor niște aberații.. drept pt care ne-am judecat de 2 ori.
Va rog sa ma drumati, cui ma adresez pt a-i obliga sa pună în aplicare Decizia Curții?? Eventual sa primească și niște amenzi pt nerespectarea atribuțiilor în munca. Va multumesc anticipat.
Bună seara, mama mea este chemata ca martor intr-un dosar (unul din vecini si-a închis o parte din casa scarii cu termopan cu mai mulți ani în urma, celalalt vecin l-a dat in judecata acum ,sa strice termopanul). Mama este în vârstă, sufere de multiple boli cronice care nu-i permit sa treacă prin stări de stres, stări emoționale puternice. Nu cunoaște discuțiile, înțelegerile avute între vecini la momentul acela( ei locuiesc la etaj), este și greu deplasabila și nu dorește sa meargă la proces. Va rog sa ma ajutați cu un formular...,sau cum ar trebui sa formulez o cerere către instanta prin care sa cer înlocuirea ei ca martor. Va multumesc !
Buna ziua, locuim într-o curte comuna ( avem doar drept de servitute pe curte, deci ne folosim de ea, nu ne apartine). Nu avem asociatie de proprietari. Unul din vecini si-a montat o camera de supraveghere în spatele blocului( cred ca este audio-video) ,cuprinde toata curtea din spate camera fiind rotativa.A fost montata fără acordul vecinilor, fără sa întrebe pe nimeni. Doresc sa știu dacă acțiunea lui este legala? I-am adus la cunoștință ca nu dorim sa fim filmați și acesta ne ignora. Care este baza legala pt a-l determina sa nu mai folosească camera? Va mulțumesc.
Locuinta veche, bransament nou, retea electrica noua...
Bună, suntem proprietarii unui bloc de locuințe vechi, acesta a fost cumpărat în urma unui proces câștigat in instanta cu o firma care la vremea respectiva nu dorea sa il vanda( proprietarii actuali fiind foști chiriași multi ani și fosti angajați ai firmei respective). În momentul vânzării acesta avea toate utilitățile, inclusiv energie electrica furnizata de firma care l-a vândut. Multi ani s-a platit energia la ei. Acum aceștia spun ca nu sunt distribuitori autorizați și ca noi trebuie sa ne tragem energia electrica, ca și cum am avea constructie noua, sa aducem rețeaua pe cheltuiala noastra, probabil si transformator etc ) .Am discutat cu ei și nu doresc sa ne ajute, deși în momentul vânzării acest bloc a fost evaluat cu toate utilitățile. Noua firma furnizoare trebuie sa ne facă retea noua, bransament nou, ca și cum clădirea ar fi noua, deși aceasta este foarte veche. Menționez ca nu avem asociație, deci totul trebuie făcut pe banii noștri. Cum ar trebui sa procedam? Cui sa ne adresam? Instantei? Sa depunem o cerere scrisa către fosta firma x . Financiar este greu sa facem totul pe cheltuiala noastră , marea majoritate a proprietarilor sunt pensionari. Intr-un caz similar, firma x i-a ajuata cu toata reteaua noua plus cheltuielile, doar ca in cazul nostru rețeaua este mai mare si cheltuielile mult mai mari. Mulțumesc.
Buna ziua,
Avem urmatoarea situati:
Concluziile Politiei(care a fost sezitata de noi si nu de Spital)Tatal meu care lucra la o firma de bauturi( era manipulat), se dezechilibraza in interiorul depozitului (mergand sa aduca marfa ) si cade in mod accidental cu capul de beton(in momentul caderii nu.l vede nici un coleg dar in urma zgomotului vin cativa colegi si il ajuta sa se ridice),ramane costient, nu prezinta semne la suprafata capului.Ulterior este adus acasa de un alt coleg pe motiv ca acesta ar fi mirosit a alcool. Se pune sa doarma si intra in coma, este dus la spital, operat pe creier, ramane in coma 2 saptamani ,dupa care a decedat. Autopsie: insuficienta multipla de organe survenita in urma operatiei ,fractura craniana si hematom pe creier. Politia si Parchetul decide sa claseze dosarul deoarece considera ca el este singurul vinovat si ca aceasta fapta penala nu se incadreaza in nici un articol.
ITM.ul cosntata ca nu este accident de munca,deoarece nici unul din colegii tatalui nu recunoaste adevarul, desi politiei au spus cele relatate mai sus.
Ce putem face in acest caz pt a se face dreptate? Putem face proces doar pe partea civila? Acest accident nu se incadreaza in accidente de munca? Cum sa procedam cu ITM.ul care a constat altceva decat Politia? Care sunt pasii care ar mai trebui sa ii urmam? Va multumesc!
Buna ziua,
Avem urmatoarea situati:
Concluziile Politiei(care a fost sezitata de noi si nu de Spital)Tatal meu care lucra la o firma de bauturi( era manipulat), se dezechilibraza in interiorul depozitului (mergand sa aduca marfa ) si cade in mod accidental cu capul de beton(in momentul caderii nu.l vede nici un coleg dar in urma zgomotului vin cativa colegi si il ajuta sa se ridice),ramane costient, nu prezinta semne la suprafata capului.Ulterior este adus acasa de un alt coleg pe motiv ca acesta ar fi mirosit a alcool. Se pune sa doarma si intra in coma, este dus la spital, operat pe creier, ramane in coma 2 saptamani ,dupa care a decedat. Autopsie: insuficienta multipla de organe survenita in urma operatiei ,fractura craniana si hematom pe creier. Politia si Parchetul decide sa claseze dosarul deoarece considera ca el este singurul vinovat si ca aceasta fapta penala nu se incadreaza in nici un articol.
ITM.ul constata ca nu este accident de munca, deoarece nici unul din colegi nu recunoaste ca tatal meu a cazut acolo. Doar la Politie au spus cele relatate mai sus.
Ce putem face in cazul de fata? Putem face proces doar pe partea civila?Acest accident nu se incadreaza in accident de munca? Care sunt pasii care ar trebui sa.i urmam pt a se face dreptate? Am incercat sa scriu cat mai pe scurt. Va multumesc.